23948sdkhjf

Fyld ordrebogen: Her er der nye byggeopgaver på vej

Læs i dag om kommende byggeprojekter i Dragør, Brøndby, Hvidovre, Solrød, Esbjerg, Hobro, Mariager, Arden og Aalborg

REGION HOVEDSTADEN

DRAGØR
Udbygning af hotel
By-, Erhvervs- og Planudvalget i Dragør Kommune skal på sit møde på tirsdag blandt andet tage stilling til en revideret ansøgning om udvidelse af Dragør Badehotel med alternativer.

Der skal tages stilling til om lokalplanarbejdet skal genoptages på baggrund af det ansøgte projekts placering og omfang, det vil sige med en maksimal højde på tre etager, eller med en maksimal højde på kun to etager.

Badehotellets ejer og arkitekten på projektet er inviteret til at præsentere deres skitseforslag på udvalgsmødet.

DRAGØR
Klimaskærm
Dragør Kommune har modtaget en forespørgsel om mulighed for at opføre en klimaskærm i glas omkring et eksisterende hus, og By-, Erhvervs- og Planudvalget skal på sit møde på tirsdag tage stilling til, om ansøger kan arbejde videre med projektet, eller om der på nuværende tidspunkt skal gives afslag.

BRØNDBY
Daginstitution
Efter endt høring indstilles Lokalplan 253 offentlige formål Kirkebjerg nu til endelig vedtagelse.

Formålet med den nye Lokalplan 253 er at bane vej for etablering af en daginstitution på 7.500 kvm. Desuden bliver det med det nye plangrundlag muligt at etablere et anlæg til håndtering af regnvand som ønsket af Hofor, som også kan anvendes rekreativt samt en ankomstplads, hvor der kan indrettes til forskellige aktiviteter inklusive stiforbindelse og rekreativt grønt areal.

Sagen behandles på et ekstraordinært møde i Teknik- og Miljøudvalget på tirsdag.

HVIDOVRE
Ungdomsboliger
Topdanmark Ejendom og Baunsøe Ejendomme har bedt Hvidovre Kommune om at få lokalplanlagt for et areal på Hvidovrevej 80, sådan at der kan opføres ungdomsboliger på adressen.

Vedtagelsen af en ny lokalplan, der skal muliggøre den ønskede bebyggelse, forudsætter et kommuneplantillæg. Økonomiudvalget skal på sit møde på mandag beslutte, om man ud fra skitseprojektet vil udarbejde et kommuneplantillæg. Bygge- og Planudvalget skal efterfølgende tage stilling til, om man vil igangsætte udarbejdelsen af en ny lokalplan.

Lars Gitz Architects har for Topdanmark Ejendom og Baunsøe Ejendomme udarbejdet et skitseprojekt for opførelse af cirka 124 ungdomsboliger.

REGION SJÆLLAND

SOLRØD
Boligbyggeri
Solrød Byråds vision om et grønt og bæredygtig boligbyggeri - en byport mod syd - som rummer boliger til forskellige behov, kommer nu et skridt nærmere. Solrød Kommune sender nemlig nu grunden, hvor byggeriet skal opføres, i udbud. Det blev besluttet på byrådsmødet i juni.

Det såkaldte fyrtårnsprojekt skal bygges på et 39.435 kvm stort kommunalt areal mellem Tåstrupvej og Cordozavej, hvor det kan fungere som en byport mod syd og give området et særkende. Herudover skal byggeriet hvile på en helhedsorienteret forståelse af bæredygtighed, hvor man med en international DGNB certificering både evaluerer byggeriet ud fra et miljømæssigt og ud fra et socialt og økonomisk bæredygtighedsprincip.

REGION SYDDANMARK

ESBJERG
Hotel
Plan & Miljøudvalget i Esbjerg Kommune har besluttet at sende forslag til tillæg nr. 2 til lokalplan nr. 442 i offentlig høring i fire uger.

Tillægget vedrører hjørnet af Torvegade og Danmarksgade, der i dag henligger som et ubebygget areal, der midlertidigt anvendes til legeplads og parkering.

Den gældende lokalplan for området giver mulighed for, at der på hjørnet Torvegade/Danmarksgade kan opføres en bygning på seks-ni etager med en fællesgård til parkering og ophold.

I forbindelse med vurderingen af et konkret projekt for et nyt hotel i Danmarksgade kunne det konstateres, at anvendelsesbestemmelserne i lokalplanen ikke fastsætter bestemmelser for alle de anvendelser, der gives mulighed for, men dette retter tillægget op på.

Skitser for et hotelbyggeri er under udarbejdelse, oplyses det i mødereferatet.

REGION NORDJYLLAND

HOBRO
Daginstitution
Fagenheden Teknik og Byg i Mariagerfjord Kommune har udarbejdet forslag til lokalplan 131/2019 for en ny daginstitution på Solvej i Hobro, og udvalget for Teknik og Miljø skal på sit møde på mandag tage stilling til, om forslaget skal sendes i offentlig høring.

På grund af stigende børnetal har kommunen konkret behov for en ny specialafdeling, så de specialpladser der er i Børnehaven Rosenhaven kan frigøres og bruges til børnehavepladser. Desuden skal den nye børneinstitution tage børnene fra Børnehaven Vinkelvej, som nedlægges. Den nye daginstitution på Solvej er tilpasset til kommende års børneantal, og lokalplanforslaget er udarbejdet, så der er mulighed for udvidelser.

MARIAGER
Byhus
Ejerne af Fjordgade 14 i Mariager har søgt Mariagerfjord Kommune om tilladelse til at genopføre et byhus efter brand. Byggeriet er i strid med en række bestemmelser i den bevarende Lokalplan M.1.36 for Mariager midtby, og det ansøgte byggeri kræver derfor en række dispensationer.

Udvalget for Teknik og Miljø skal på sit møde på mandag tage stilling til, i hvilket omfang der skal meddeles dispensation.

ARDEN
Dagligvarebutik
Myhlenberg Byg har sendt et skitseprojekt for en dagligvarebutik på cirka 1.000 kvm på ejendommene Vestergade 15 med flere i Arden midtby til Mariagerfjord Kommune.

Fagenheden Teknik og Byg vurderer på nuværende tidspunkt, at projektet kan realiseres inden for gældende lokalplans rammer, men anbefaler, at der alligevel gennemføres en borgerinddragelsesproces.

Udvalget for Teknik og Miljø skal på sit møde på mandag tage stilling til, om der skal arbejdes videre med planerne, og hvordan der skal ske borgerinddragelse.

AALBORG
Undervisningsfaciliteter
Aalborg Byråd skal på sit møde på mandag beslutte, om forslag til lokalplan 4-1-110 Techcollege, Øster Uttrup Vej og Rørdalsvej, Vejgård og et tilhørende forslag til kommuneplantillæg skal godkendes og sendes i høring i otte uger.

Lokalplanområdet omfatter Techcollege Aalborgs campusområde på henholdsvis Øster Uttrup Vej og Rørdalsvej. Med den nye planlægning gives der blandt andet mulighed for en højere bebyggelsesprocent, sådan at undervisningsfaciliteterne kan bygges ud. Techcollege har et ønske om at samle flere af sine aktiviteter på hovedadressen ved Øster Uttrup Vej og Rørdalsvej.

AALBORG
Dagligvarebutik
Lokalplan 4-1-111 Dagligvarebutik, Hadsundvej 128, Vejgård og et tilhørende kommuneplantillæg indstilles til endelig vedtagelse i Aalborg Byråd på mandag.

Lokalplanområdet udgør et areal på cirka 4.500 kvm, som skal omdannes til dagligvarebutik og tilhørende parkering.

Du kan hver dag se en opdateret liste over nye byggeopgaver (kræver abonnement) i Licitationen-Byggeriets Dagblad. Se hvordan du abonnerer her

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109