23948sdkhjf

NKT skal sætte strøm på den svenske hovedstad

NKT har vundet søkabel-delen af et projekt, hvor luftkabler skal udskiftes med 420 kV højspændingskabler på den 6 km lange strækning mellem bydelene Beckomberga og Bredäng i den svenske hovedstad Stockholm.

Opgraderingen af forbindelsen, der er en del af ”Stockholm Grøn”-projektet, skal forbedre stabiliteten af det lokale elnet for at imødekomme en stigende efterspørgsel på el, skriver NKT i en pressemeddelelse.

Ellevio har tildelt ordren, og NKT skal levere en nøglefærdig løsning, som består af design, produktion og offshore installation af i alt 50 km elkabler. Kontraktværdien for NKT er cirka 35 mio. euro (cirka 260 mio. kr.).

- Vi ser et stigende behov for at udbygge elnettene, for at de kan understøtte både stigende befolkningstal, urbanisering og voksende politiske ambitioner om at anvende strøm fra vedvarende energikilder. NKT ses som en stærk partner med gode referencer på denne type opgradering af elnettet. Derfor er vi også tilfredse med, at Ellevio, som har været vores kunde gennem mange år, har valgt NKT som leverandør, siger NKT’s executive vice president Andreas Berthou, med ansvar for højspændingskabelløsninger.

Søkablerne fra NKT skal produceres på fabrikken i Karlskrona, Sverige – efter planen i 2020, og projektet forventes færdigt i 2022.

Når Beckomberga-Bredäng-forbindelsen tages i brug, skal den drives af Ellevio på et 220 kV spændingsniveau. Derudover er forbindelsen forberedt til en fremtidig udvidelse af elnettet og til et højere spændingsniveau for at undgå yderligere kabellægning på et senere tidspunkt.

Læs mere om: NKT
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096