23948sdkhjf

3F's byggeformand stopper

Kim Lind Larsen stopper som formand i 3F Byggegruppen, der repræsenterer små 60.000 ansatte på de danske byggepladser.

Beslutningen har formanden selv truffet, forklarer han, der har en gammel aftale med sin familie om, at han ville stoppe på posten i år.

- Allerede da jeg besluttede at gå efter formandsposten for over ti år siden, var aftalen, at jeg ikke skulle sidde i længere tid, siger 63-årige Kim Lind Larsen, der i dag erklærer sig glad for beslutningen.

Han kan se tilbage på 29 år som engageret i fagbevægelsen, hvoraf cirka halvdelen er foregået i 3F Byggegruppen.

Kim Lind Larsen

63 år
Opvokset i Kalundborg
Udlært tømrer
1986: Valgt til afdelingsbestyrelsen SiD Kalundborg
1991: Faglig sekretær SiD Kalundborg
1993: Næstformand SiD Kalundborg
2001: Valgt til hovedbestyrelsen - B.O.S. Gruppen
2005: Forhandlingssekretær i Byggegruppen i 3F
2013: Gruppeformand i Byggegruppen og formand for BAT-kartellet
I marts 2019 blev han valgt som ny formand for Socialdemokratiets lokalafdeling i Holbæk

Udenlandsk arbejdskraft fylder
- Jeg efterlader en stærk gruppe med et godt arbejdsklima og tillid til hinanden. Det er en vigtig ting, og det er jeg rigtig glad for, siger han.

Et emne der har fyldt meget i Kim Lind Larsens tid, er udenlandsk arbejdskraft. Især i de seneste seks år som formand.

- I de seks år jeg har været formand, er der sket en kæmpe udvikling inden for udenlandsk arbejdskraft, og vi har været nødt til at mande kraftigt op, fortæller han.

I perioden er antallet af sager med udenlandsk arbejdskraft steget fra omkring 100 til 500 om året, og Byggegruppen har nu fem medarbejdere ansat til at tage sig af sager om udenlandsk arbejdskraft mod en enkelt, da han begyndte som formand.

Blød bedstefar
En af byggeformandens vigtigste opgaver har været overenskomstforhandlingerne. Kim Lind Larsen blev valgt som formand for Byggegruppen i 2013, men har siddet med ved forhandlingsbordet siden 2005, da han tiltrådte som forhandlingssekretær.

Han trækker et højdepunkt frem fra de seneste forhandlinger.

- Måske det er fordi, jeg selv har oplevet, at mine egne børn har fået børn, men jeg glæder mig rigtig meget over den aftale om fuld løn under forældreorlov, som der blev forhandlet på plads ved forhandlingerne i 2017. Det er noget, vi kan se, at de unge mennesker virkelig bruger, siger han.

Ny formand i næste måned
Egentlig var han allerede kørt i stilling som formand i 2010, men så fusionerede 3F med tømrerne og snedkerne i TiB, og TiB-formanden Peter Hougaard kom til at stå i spidsen for Byggegruppen frem til 2013.

Den næste i rækken af formænd skal vælges i slutningen af september, når 3F Byggegruppen afholder kongres. Her vil Kim Lind Larsen også officielt træde tilbage.

En god relation til ikke bare Byggegruppen, men også forhandlingspartnerne i Dansk Byggeri, bliver en opgave for den kommende formand, der altså kommer til at sidde for bordenden, når der skal forhandles om overenskomster til næste år.

- Der er nogle vigtige relationer, den kommende formand skal have bygget op, siger den afgående formand.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078