23948sdkhjf

Vindues-boss: Markedet skrumper, fordi vi ikke leverer til typehusproducenter

Det bliver stadig sværere for landets største vindues- og dørproducenter at tjene tilstrækkeligt på arbejdet. En ny brancheanalyse fra Mester Tidendes søstermedie Licitationen - Byggeriets Dagblad viser, at 10 af branchens 17 største aktører gik tilbage på bundlinjen sidste år.

Konklusionen deles af Lasse Kastrup, der har brugt det meste af sit voksne liv som direktør i og medejer af vinduesproducenten Kastrup, der blev grundlagt af faderen, Carsten Kastrup, i 1995.

- Jeg mener stadig, at vinduesbranchen presses af en overkapacitet, som giver lavere salgspriser, siger Lasse Kastrup, som overlod direktørstolen til Jan Andersen den 1. august for selv at indtage en post som arbejdende bestyrelsesmedlem i familievirksomheden.

Kastrup A/S

Kastrup A/S har i dag fordelt sin produktion mellem Moseby ved Holstebro, hvor man fremstiller vinduer af træ og plast samt det minimalitiske INVI-design, og Skive, hvor fremstillingen af de traditionelle træ-alu-vinduer foregår.

I 2015 solgte Kastrup-familien 75 pct. af ejerskabet til østrigske IFN Holding.

Kastrup A/S beskæftiger knap 200 ansatte og leverede i 2018 et resultat før skat på 6 mio. kroner af en bruttofortjeneste på 31 mio. kroner.

Pres fra store typehusfirmaer 
Som så mange andre underbrancher rammes vindues- og dørproducenterne af de mange aktivitetsudsving i byggeriet.

En af de bærende årsager til, at konkurrencen i dag er så hård, skal findes i en andel del af byggebranchen.

- Før i tiden leverede de fleste virksomheder vinduer til de lokale håndværkere, som byggede enfamiliehuse til privatpersoner. I dag er der nærmest ingen lokale håndværkere tilbage, så selv om der måske bliver bygget flere huse, skrumper markedet for mange af os, fordi vi ikke leverer til de store typehusproducenter, siger Lasse Kastrup.

Der opføres godt 5.000 fritliggende enfamiliehuse hvert år i Danmark, og Licitationen - Byggeriets Dagblad anslår, at landets fem største typehusfirmaer sidder på mere end halvdelen af markedet.


Læs hele artiklen Store typehusfirmaer presser vinduesproducenter på Licitationen - Byggeriets Dagblad (kræver log ind)

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094