23948sdkhjf

Spæncom indskærper sikkerhed efter arbejdsulykke i Billund

Der er blevet sat yderligere fokus på sikkerhed hos betonelementvirksomheden Spæncom, efter firmaet blev ramt af en arbejdsulykke på en etageejendom i centrum af Billund i forrige uge.

Ved ulykken kom en 26-årig mand fra Lolland alvorligt til skade.

"I forbindelse med at en nyansat mand er ved at montere armeringsjern mellem dækelementerne, løsner han nogle skruer, der holder en træfinerplade. Da han løsner pladen, får han formentlig overbalance og falder over otte meter ned på et betondæk", oplyser Arbejdstilsynet i en mail til Licitationen - Byggeriets Dagblad om ulykken.

"Virksomheden Spæncom har fået et strakspåbud om at planlægge, tilrettelægge og udføre arbejdet fuldt forsvarligt. Herunder at sikre mod gennemstyrtning i forbindelse med montering og afmontering af træfinerplader udlagt over åbninger i betondæk. Desuden vil Arbejdstilsynet nu vurdere, om der er grundlag for en at overdrage sagen til anklagemyndigheden", lyder det videre.

Har svaret på strakspåbud
Stine Egsgaard, adm. direktør i Spæncom, oplyser, at de har svaret Arbejdstilsynet på strakspåbuddet.

- Vi har fremsendt de procedurer, vi har, og så har vi været ude på samtlige monteringspladser for at indskærpe omkring sikkerheden, oplyser hun.

Hun fremhæver, at de ikke kun har indskærpet omkring sikkerhed ved montering og afmontering af plader men generelt.

- Vi har simpelthen taget det hele; alt hvad der står i vores kvalitetshåndbog, hvor vi også har tilføjet flere billeder, påpeger hun.

Hun fortæller videre, at alle medarbejdere fra første dag modtager sikkerhedsinstrukser. Her bygges der ovenpå med et sikkerhedskørekort, ligesom alle ledermøder starter med sikkerhed som første punkt, lyder det fra direktøren.

Hun oplyser, at arbejdet på pladsen i Billund fortsat er i gang, og at den berørte er i "kraftig bedring".

Han er overført fra Skejby Sygehus til Rigshospitalet, og man forventer ikke, at han får mén efter ulykken, fortæller hun.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094