23948sdkhjf

Der bliver længere mellem opgaverne, så husk at lægge penge til side, mester!

En klog entreprenør sagde engang, at det at drive virksomhed i bygge- og anlægsbranchen er optimismens sejr over fornuften. Det understøttes her og nu af udmeldinger om en verdensomspændende recession, kursfald på danske byggeaktier og magre overskud i virksomhederne. Og af de entreprenører og håndværksmestre, som har lidt længere mellem opgaverne end tidligere.

Vælger man at tage den pessimistiske hat på, så risikerer man at den skygger så meget for udsynet, at man formår at tale den rekordstore byggeaktivitet og den rekordhøje beskæftigelse i byggeriet ned i et stort, sort hul. Og da pessimisme som bekendt er selvforstærkende, så kan man risikere, at byggeriets kunder - både private og offentlige - lader pengene bliver i lommerne.

Man skal ikke undervurdere den indflydelse, som globale, økonomiske konjunkturer har på dansk økonomi. Men, man skal også slå koldt vand i blodet og erkende, at bygge- og anlægssektoren er et udpræget hjemmemarkedserhverv, som lever af den indenlandske efterspørgsel på branchens ydelser.

Måske bliver der lidt længere mellem opgaverne, men når den knaldhårde konkurrence i branchen og ikke mindst opgavemængden fra branchens største kunder - staten og kommunerne - kombineres med de politiske udmeldinger om øgede investeringer, så kan man godt tillade sig at få lidt ro i maven.

Især hvis man samtidig formår at konsolidere sin virksomhed og ikke lever fra hånden til munden.

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.094