23948sdkhjf

Johan droppede universitetet og blev maskinsnedkerlærling

Køkkenvirksomhed uddanner hvert år to-tre håndværkere, og de oplever, at mange unge vil arbejde med naturlige materialer samt skabe ting, der bryder med -køb-og-smid-væk.

Snedkerlærlingen Johan Clausen har valgt de tunge bøger fra og vil i stedet lave solide møbler og snedkerkøkkener. 

Han er blevet snedkerlærling hos Multiform i Kibæk, som hvert år tager to eller tre nye lærlinge. Det skriver Multiform i en pressemeddelelse. 

Virksomheden ser en tendens, hvor unge vil vende ryggen køb-og-smid-væk-kulturen og ønsker at arbejde med naturlige og organiske materialer, som møbler eller snedkerkøkkener, der holder i generationer. 

Det er samtidig blevet in at arbejde med naturmaterialer som træ og det giver Multiform dem muligheden for. De har siden virksomheden startede op i 1982 været med til at uddanne fremtidens håndværkere - 40 er det indtil videre blevet til. 

Læder og træ
En af dem er Johan Clausen. Han siger, han altid har været glad for at bruge sine hænder og skabe noget. Han havde en lille produktion af håndsyede tasker i læder ved siden af sine universitetsstudier. 

Den nye maskinsnedkerlærling ser flere lighedstegn i at arbejde med læder og træ, som begge er organiske materialer.

-Vi arbejder i forskellige træsorter, der hver især har nogle karakteristika, der gør dem unikke. Det er en uhyre spændende udfordring at vælge det optimale materiale til en opgave. Det stiller krav til en omhyggelig arbejdsproces og til en viden om de forskellige træsorter, hvis vi skal nå frem til det helt rigtige resultat,” siger Johan.

Alt træ til træskuffer bliver håndsorteret og derfor har de valgt at gemme et ekstra lag planskåret finer i mindst ét år, hvis skuffen skulle få en skade. 

- Bæredygtighed er jo et vidt begreb
Han siger, at tankegangen omkring produktionen - hvor det handler om at skabe noget, der holder i mange år - passer rigtig godt til hans principper. 

-Bæredygtighed er jo et vidt begreb, men det er yderst konkret her, fordi vi skaber køkkener af organiske materialer, og fordi de er produceret, så de holder i generationer. Det giver rigtig god mening for mig. Især i en tid, hvor forbrug og klima er højt på dagsordenen, siger Johan og uddyber: 

-For at skabe de bæredygtige produkter, har vi en meget grundig arbejdsproces, hvor vi ikke går på kompromis med noget. Er en samling eller en låge ikke 100 procent i orden, så er det om igen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08