23948sdkhjf

Iinstallationsbranchen er god til lærlinge

El- og vvs-installationsvirksomheder går stadig forrest, når det gælder om at indgå uddannelsesaftaler med nye lærlinge
Landets vvs-installationsvirksomheder indgik i første halvdel af 2019 i alt 500 uddannelsesaftaler, mens tallet for el-installationsvirksomhederne var på 1.131. Dermed er der sket en stigning på vvs-området på 4,6 procent i forhold til samme periode sidste år og et tilsvarende fald for el på ligeledes 4,6 procent. Det viser nye tal fra Undervisningsministeriet.

- Der er stadig tale om et meget højt tal for begge områder, som ligger helt i top blandt alle erhvervsuddannelser, når det gælder om at byde lærlingene velkommen på arbejdsmarkedet. Det beskedne fald hos elinstallationsvirksomhederne skal ses i lyset af de meget store stigninger i antallet af uddannelsesaftaler, vi har set de seneste fem år – hvor vi har oplevet en stigning på omkring 60 pct., siger Tina Voldby, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs, og metal.

Når det gælder det samlede antal lærlinge i installationsbranchen, viser de nye tal at der er blevet langt flere af dem i virksomhederne end året før.

- Det understreger lærlingenes betydning for hele installationsbranchen og er samtidig et bevis på virksomhedernes engagement, når det gælder om at uddanne fremtidens faglærte, siger Tina Voldby.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172