23948sdkhjf

Fyld ordrebogen: Her er der nye byggeopgaver på vej

| Af Charlotte Westh | Tip redaktionen om en historie

Læs i dag om kommende byggeprojekter i Farsø, Skanderborg, Galten, Gedved, Ferring, Skærbæk, Slagelse, Næstved og på Frederiksberg

REGION NORDJYLLAND

FARSØ
Udbygning af efterskole
Forslag til kommuneplantillæg og lokalplan, der muliggør udvidelse af Farsø Efterskole blev forleden endeligt vedtaget af Økonomiudvalget i Vesthimmerlands Kommune.

Efterskolen oplever en stigende interesse og dermed et støt voksende elevtal fra år til år, og udviklingsmulighederne i gældende lokalplan er ved at være udtømte.

REGION MIDTJYLLAND

SKANDERBORG
Museum og arkiv
Der skal etableres nyt museum på Skanderborg Station - Perron 1, og Skanderborg Byråd skal nu tage stilling til et kommissorium for realisering planerne. Foreløbig har Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget har vedtaget kommissoriet for realisering af museumsplanerne.

I 2016 blev der udarbejdet en helhedsplan for Museum Skanderborg i samarbejde med Skanderborg Kommune. Her blev mulighederne for en flytning af museet sammen Historisk Arkiv afsøgt. Ønsket var at finde en mere bynær placering, som kunne opfylde ønsket om et moderne og mere tidsvarende museum og arkiv i Skanderborg. På den baggrund besluttede Byrådet i 2018 at lade Museum Skanderborg flytte op i den tidligere posthusbygning på Skanderborg Station. I juni i år kunne byrådet så godkende den overordnede økonomi for det videre arbejde, herunder at den samlede salgssum for Adelgade 5 - dog maksimalt 10 mio. kr. - reserveres til etablering af nyt museum og arkiv, som derved udgør den kommunale medfinansiering.

Næste skridt er at få skitseret et byggeprogram, som skal danne grundlag for en udbudsrunde samt en detaljeret tidsplan for udviklingen af Museum Skanderborg på Skanderborg Station. Byggeriet forventes sat i gang i maj 2020.

GALTEN
Etageboliger
Miljø- og Planudvalget i Skanderborg Kommune har besluttet, at der kan udarbejdes lokalplan for et boligprojekt på Torvet 8-12 i Galten, efter at dette er blevet revideret af bygherre og arkitekt.

I forhold til de første planer er højden på byggeriet reduceret fra fem til fire etager, og stiforbindelsen mellem Nytorv og Torvet flyttes, så den løber langs kanten af det nye byggeri. Dette opnås, ved at arealet over mod Biohuset friholdes for bebyggelse, og der i stedet etableres en ny plads her med mulighed for ophold i tilknytning til torvet. Projektet er desuden ændret, så der nu bygges med saddeltage frem for fladt tag.

GEDVED
Tæt-lave boliger
Horsens byråd har godkendt forslag til Lokalplan 309, Boliger, Vestervej, Gedved, som herefter kan fremlægges i offentlig høring i fire uger.

Lokalplanlægningen er gennemført for at give mulighed for at opføre 19 tæt-lave boliger i en etage i den nordvestlige del af Gedved by.

Projektets placering i Gedveds historiske landsbykerne ved gadekæret har inspireret den nye rækkehusbebyggelses ydre fremtræden i såvel udformning som i materialer. Det autentiske kulturmiljø langs den historiske bygade Vestervej er bevaret, selvom funktionen er ændret, hedder det i sagsfremstillingen i byrådsreferatet.

FERRING
Overnatningsfaciliteter
Ejeren af Juelsgårdvej 11 i Ferring ønsker at opføre en ejendom til hoteldrift, hvilket kræver en ny lokalplan.

Teknik- og Miljøudvalget i Lemvig Kommune sagde forleden god for, at arbejdet med ny lokalplanlægning sættes i gang.

REGION SYDDANMARK

SKÆRBÆK
Tæt-lave boliger
Borgerne i Skærbæk kan muligvis se frem til nye naboer i området. Et enigt by- og planudvalg i Fredericia Kommune anbefaler således, at et forslag til ny lokalplan for området ved Overmarken, som gør det muligt at opføre nye tæt-lave boliger, sendes i høring.

Det nye lokalplanforslag forventes at blive behandlet på byrådsmødet den 9. september. Bliver forslaget godkendt, sendes det i høring umiddelbart derefter.

REGION SJÆLLAND

SLAGELSE
Skæve boliger
Slagelse Kommune planlægger at etablere seks-otte fritliggende skæve boliger, og forleden besluttede byrådet at der skal arbejdes videre med etableringen af boligerne på den placering i Rosenkildeparken, som administrationen har peget på.

Slagelse Kommune har aktuelt 11 skæve boliger til rådighed i Slagelse by med henholdsvis seks boliger i Nansensgade og fem boliger på Klosterbanken. Begge boliggrupper er etableret som almene boliger i et samarbejde med Slagelse Boligselskab.

SLAGELSE
Haller
Slagelse Byråd har besluttet at fremlægge forslag til Lokalplan 1217, Kistefabrikken ved Nøddebovej, Harrested Mark og et tilhørende forslag til kommuneplantillæg i otte ugers offentlig høring.

Det er Fuglebjerg Kistefabrik, der har anmodet om en lokalplan, som kan sikre virksomhedens udvidelsesmuligheder. Fuglebjerg Kistefabrik ønsker at opføre to nye haller på hver omkring 400 kvm og med en højde på cirka seks meter.

SLAGELSE
25 rækkehuse
Slagelse Byråd har vedtaget Lokalplan 1209, Boligområdet Pilegårdsparken, Slagelse og et tilhørende kommuneplantillæg endeligt.

Det nye plangrundlag gør det muligt at opføre 25 rækkehuse i op til halvanden etage med tilhørende gårdhaver.

Området disponeres med fem stokke af rækkehuse, som vejbetjenes fra Ndr. Ringgade. Mod Ndr. Ringgade planlægges en beplantet støjvold.

NÆSTVED
Uddannelsesinstitution
Plan- og Erhvervsudvalget i Næstved Kommune har principgodkendt Lokalplan 108 for Absalon på Munkebakken, som skal bane vej for Professionshøjskolen Absalons udbygningsplaner.

Professionshøjskolen ønsker at bebygge det resterende areal inden for første del af Campus Næstved ved Munkebakken.

REGION HOVEDSTADEN

FREDERIKSBERG
Rækkehuse og tagboliger
Lejerbo har sendt en Skema A ansøgning vedrørende 11 tagboliger og ni rækkehuse på Peter Graus Vej til Frederiksberg Kommune, og den blev godkendt af Frederiksberg Kommunalbestyrelse forleden.

Projektet indgår i konkurrencen om grundkapital til 100 nye almene boliger og er et ud af tre projekter, som Kommunalbestyrelsen i maj 2018 besluttede, at forvaltningen skulle gå videre med.

Anskaffelsessummen for de 20 almene boliger er beregnet til 52,748 mio. kr.

Projektet på Peter Graus Vej omfatter 11 tagboliger under taget i den eksisterende afdeling på Peter Graus Vej 2-14 og ni rækkehuse på det fælles udeareal.

Projektet skaber samtidig en række forbedringer for den eksisterende boligafdeling på Peter Graus Vej, der består af 106 boliger, hedder det i referatet fra seneste kommunalbestyrelsesmøde. Projektet vil bidrage med en energirenovering af bebyggelsens tage, istandsættelse af afdelingens fælles lokale, etablering af en fælles terrasse samt et grønt løft til de fælles udearealer.

Du kan hver dag se en opdateret liste over nye byggeopgaver (kræver abonnement) i Licitationen-Byggeriets Dagblad. Se hvordan du abonnerer her

Hold dig opdateret med Mester Tidende
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Han fik nyt IT-værktøj: Nu sidder tilbuddene lige i skabet !

Virus aflyser kæmpe værktøjsmesse

Værktøjsmessen Eisenwaren i Köln er aflyst og udskudt til 2021 på grund af coronavirus. 3000 udstillere var tilmeldt. 1200 fra Kina.

Ny hovedejer og rekordplus fra vestjysk boligentreprenør

Flise- og klinkeekspert: Vi satser på Nordjylland

Plus

Forsker: Byggefejl koster kommuner 1-2 mia. kroner

Hvert år spilder kommunerne op imod to milliarder kroner på fejl ved byggeprojekter, anslår forsker, der opfordrer rådhusene til systematisk at indsamle erfaringer - og til at lære af den almene boligsektor

Aarhus sætter trærekord igen

Nyhedsbrev

6.789 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Plus

Nyt rekordår hos Aarsleff Rail

Online Avis Arkiv

Danfoss vil have flere kvindelige ledere

Plus

Liftfirma løfter nyt bilhus på plads

Bin2Bil udvider med topmoderne bilhus i Slagelse indrettet af Stenhøj DK med ekstra fokus på elbiler og erhvervsbiler med alt i smart værkstedsudstyr - herunder sporing som forretningsområde.

GPS-tracking viser vejen frem

Svensk tre-i-éner i skoven

Nyt fra byggecentrene
Lemvigh-Müller opruster inden for marketing

MesterTips
Her er en gratis app til fakturering og ordrestyring, mester

Minuba Aps lancerer en gratis app, som skal gøre hverdagen nemmere for små håndværks- og servicevirksomheder.

El-installatør opruster til øget fokus på indeklima

Bøttcher Fog A/S ansætter ny serviceleder, der skal styrke virksomhedens forretningsområde inden for indeklima

Plus

Slut med energispild: Nu får Hobro-borgere varme fra produktion af gipsplader

Vækst over hele linjen hos AO Johansen

Tvilum passerer milliarden i første hele regnskabsår efter konkurs

Plus

Nyt firma vil forvandle håndværkeren til RoboCop

Ny virksomhed, ExoWear, vil sende hundredevis af exoskeletter ind i byggebranchen. De støtter og forebygger nedslidning, siger adm. direktør Niels W. Falk fra HD Lab

LM Byg overtager konkursramte B. Nygaard Sørensen

Plus

Ugens konkurser - uge 8

Transportfolk får 2200 kroner ekstra om måneden med ny aftale

Udsigt til travle år: Træbygger investerer for at lykkes med vækstmål

5.000 færre oliefyr på bare et år: Om 10 år er det slut

Byggebeskæftigelsen når rekordniveau

SE LISTEN: Så længe er kommunerne om at give byggetilladelse

Vallensbæk er hurtigst, hvorimod Fredensborg har Danmarks længste ventetid på 104 dage. Papirarbejdet bør kunne klares på i gennemsnit to uger, mener Dansk Byggeri

Firmaer franarret millioner: Seks mænd tiltalt for bedrageri

Entreprenør- og vognmandsfirma skærer 5,8 mio. kr. af overskuddet

FLSmidth forfremmede ansatte efter korruptionssag

DI-direktør fylder 50 år

Plus

Fyld ordrebogen. Her er der nye byggeopgaver på vej

Beton og tonsvis af granit på nordjysk strand udløser bøder

Ud i virkeligheden: Skoleelever på byggepladserne

Gulvvirksomhed styrker projektsalget

Byggeriets omsætning tabte pusten

Caverion sælger forretningsben til årelang kunde

Plus

Fyld ordrebogen. Her er der nye byggeopgaver på vej

Byggeri-forhandlere om ny overenskomst: Kan løse tvist om mindstebetaling

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Omfattende Panduit program

Skou Gruppen producerer selv og tjener fortsat penge

Scantrons digitale adgangsløsninger på Säkerhet Syd i Malmø

Specialdesignede laserscannere til sikring

Vejledning for nettilslutning af produktionsanlæg

Cityringen - M3 - Metrostationer

CLT er et af fremtidens byggematerialer

BSM, Plus Coating, Løgstrup mfl. valgte Gema

Laserskæring hos Ollerup Maskinfabrik - Slagelse

Vådrum - regler og praktisk udførelse

Løfteåg leveret til finsk kunde - Fyns Kran Udstyr A/S

Hastelevering af dit glas fra Mirit Glas

Skiltesystemer visualiseret som 3D BIM-objekter

Nyt samarbejde mellem Harting Danmark og Wexøe A/S

Ledig kapacitet

Vores serviceydelser overrasker!

Kort & godt om værdien af solafskærmning

NOS A/S Tilbyder kædesling i klasse 8, 10 og 12

Lige så god som en helt almindelig skole

Meldgaard Silikat A/S gør klar til Vestfyn Trækker 2020

Hvordan øger du effekten af ISO 14001:2015?

Sidste chance for Early Bird-rabat til PROCURETECH FORUM

Debat: Mind the gap

Borede fundamenter

JFP tager 1. spadestik til plejecentret Betty III

Send til en kollega

0.25