23948sdkhjf

SE VIDEO: Forskelling af tagryg stiller krav til murerne

SE VIDEO: Sådan skal en ordentlig forskelling se ud
Selvom moderne undertage i dag i store træk overflødiggør forskelling, så er netop forskelling stadig en af murerfagets specialiteter. Og forskellingen skal udføres korrekt

Murerteknikken med forskelling af tegltage, hvor teglstenene lukkes indbyrdes udefra med mørtel i forskellige udførelser, har været anvendt i Danmark gennem århundreder. Varianten med indvendig tegltagslukning -- understrygning -- er ligeledes en gammel håndværkstradition, og de to metoder følges ofte ad. Forskelling anvendes i de områder af taget, hvor indvendig lukning ikke er mulig at udføre, f.eks. i rygninger og grater og langs gavle.

I visse områder af Danmark, f.eks. Skagen og Dragør, har der altid været gjort en dyd ud af forskellingen. Her bliver mørtlens hvidtet, og giver tegltagene i disse byer et særligt karakteristisk udseende. Forskelling kræver håndværksmæssig kunnen og præcision for at skabe et godt resultat, og det er også vigtigt at kende den rigtige mørtelblanding og forskellige fifs, der sikrer forskellingens holdbarhed.

Se videoen fra BYGGEFILM.DK om forskelling

Artiklen er en del af temaet BYGGEFILM .

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.111