23948sdkhjf

Dansk ventilationsspecialist køber sig adgang til amerikanske slutkunder

Opkøb sender salget i USA op på en tocifret andel af omsætningen

Windowmaster har netop købt distributionsselskabet Clearline Inc. i staten Pennsylvania i USA. Men trods sin placering på den amerikanske østkyst distribuerer selskabet vinduesautomatik i hele USA. 

- Clearline har i mere end 50 år opbygget et tæt forhold til de største facadeentreprenører og vinduesproducenter i USA. Med opkøbet af Clearline køber vi os adgang til slutkunderne i værdikæden, fortæller Erik Boyter, administrerende direktør hos Windowmaster, i en pressemeddelelse. 

I 2016 stiftede den danske ventilationsspecialist sit amerikanske salgsselskab med base i San Fransisco i Californien. Siden har virksomheden investeret i at opbygge sin organisation og markedsføre naturlige ventilationsløsninger til arkitekter og bygherrer.

Opkøb på opkøb

Windowmaster blev grundlagt i 1990 som en del af VKR Holding, men blev i 2015 solgt fra og er i dag et privatejet selskab.

Virksomheden har ansatte i Danmark, Norge, Tyskland, England, Schweiz og USA.

De seneste tre år har Windowmaster opkøbt virksomheder i hhv. Schweiz, Norge og nu USA.

Alle opkøbende har været i distributionsselskaber for at komme tættere på kunderne i strategisk vigtige markeder.

Salgs- og marketingsinvesteringen har resulteret i en voksende ordrebog og pipeline, men organisk vækst tager tid, forklarer Erik Boyter: 

- Clearline har skabt sig et navn og netværk i markedet, som det vil tage os mange år at opnå. Nu har vi adgang til en kundeliste med beslutningstagere, som vi vil præsentere vores løsninger til. Det vil accelerere vores vækst i USA.

USA kan blive samme størrelse som Tyskland og England
De største producenter af vinduesautomatik og naturlig ventilation er lokaliseret i Europa, og udover Windowmaster, har ingen valgt at etablere sig i USA. I stedet har de solgt igennem en af de tre landsdækkende distributører. 

Med opkøbet af Clearline satser det danske selskab på at præge udviklingen, hvor især staterne på Øst- og Vestkysten begynder at investere mere i bæredygtige løsningerne inden for byggeri. 

- I dag udgør salget fra vores amerikanske selskab under 3 pct. af vores totale omsætning, men med opkøbet af Clearline bliver det en tocifret procentdel. Jeg forestiller mig, at vi inden for en overskuelig periode vil se at USA blive så stort som Tyskland og England for Windommaster, siger Erik Boyter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125