23948sdkhjf

100 lastbiler om dagen til stort byggeri i Horsens

Centralt i Horsens skyder 359 boliger og et nyt handelstorv med 10 butikker og spisesteder op. Lilli Gyldenkildes Torv hedder den nye bydel, der tidligere var kendt som Kvickly-grunden. Casa opfører de mange kvadratmeter for AP Ejendomme og Lejerbo. 

Idéen til hele projektet opstod for mere end fem år siden, og det har krævet mod og planlægning at realisere byggeriet af den nye bydel, som blev realiseret på baggrund af en større rokade af virksomheder, uddannelsesinstitutioner og rådhuset. 

- Det er et omfattende byggeri. Da vi havde mest travlt, kom der omkring 70 - 100 lastbiler om dagen med leverancer. Vi har været udfordret på logistikken så tæt på butikker og med naboer tæt omkring, men byggeprocessen har forløbet effektivt i god dialog og samarbejde med alle involverede, så vi er stolte af at kunne fejre så vigtig en milepæl, som et rejsegilde er, siger Ib Høgsberg, projektdirektør i Casa i en pressemeddelelse. 

Han henviser dermed til, at AP Ejendomme, Lejerbo og Casa den 11. september markerer en vigtig milepæl for det store byudviklingsprojekt, rejsegildet. 

Yderligere 12.500 kvm private boliger i tankerne
De to første delområder af Lilli Gyldenkildes Torv omfatter 248 almene familieboliger og 101 ungdomsboliger - i alt cirka 26.000 kvm. Hertil kommer et handelstorv med i alt ti butikker – herunder spisesteder - fordelt på cirka 8.000 kvm til butikkerne og cirka 1.400 kvm til spisestederne. Samtidig opføres nyt p-hus. 

Byggeriet af den nye bydel er en del af et større bydelsudviklingsprojekt i Horsens bymidte omkring åen og tæt på havnen. 

Med i projektet er en ændret vejføring med formål at give plads til byggeriet, samt integrering af en del af Rådhusparken. Efter planen åbner butikker og spisesteder på Lilli Gyldenkildes Torv i sommeren 2020, mens boligerne står klar til indflytning i slutningen af 2020. 

Ud over boligerne og butikkerne er der ifølge Casas beskrivelse yderligere et delområde i Lilli Gyldenkildes Torv. Placeret mod Bygholm Å er der planlagt cirka 12.500 kvm private boliger med mulighed for etablering af plejehjem.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.5