23948sdkhjf

Rejsegilde på kunstig ø

På Nobelholmen, én af de adskillige kunstige boligøer ved Enghave Brygge i København, skyder 218 nye boliger op. Nu er der afholdt rejsegilde for de mange boliger, som AP Pension og udvikleren NPV står bag.

Én opgang i byggeriet er helliget boligselskabet Fsb’s andel i projektet, 25 almene boliger.  

- Det er og bliver vigtigt, at vi bygger almene boliger i de nye udviklingsområder i København, så byen også her bliver blandet med mange forskellige mennesker med mange forskellige indkomster, uddannelser og jobs. Det er noget af det, der er med til at gøre hverdagen i boligområderne spændende, sagde Fsb’s formand Steen Søndergaard Thomsen ifølge en pressemeddelelse i forbindelse med rejsegildet. 

Fakta: Nobelholmen

Bygherrer: AP Pension og fsb.

Udvikler: NPV

Totalentreprenør: CASA

Arkitekt: Arkitema Architects

Boliger og børneinstitution
Det er Casa, der som totalentreprenør står for opførelsen af de mange boliger på den kunstige ø. I alt bliver der bygget 21.300 kvm, med de 218 boliger placeres samt en daginstitution på cirka 1.000 kvm placeret i en del af stueetagen. I kælderen bliver der etableret 2.000 kvm parkeringskælder. 

Nobelholmen består ifølge Casa af to seperate bygninger, Kanalhuset og Karrébygningen. Først nævnte er placeret i mellem kanalen og inderhavnen, således at der er vand på begge sider af lejlighederne. De nederste lejligheder udføres i to etager og får egen badebro. Karrébygningen bygget i op til otte etager, hvor af en del udføres som Penthouse med store terrasser. 

Nobelholmen er en del af det nye kanalby-område i Sydhavnen, Enghave Brygge. Navnet, Nobelholmen, hænger sammen med, at vejene i området er opkaldt efter nobelprismodtagere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093