23948sdkhjf

Vinduesproducent varsler fyringer

Brexit og endt udviklingsforløb koster 16-20 stillinger i Ringkøbing

Dovista, der fremstiller facadevinduer og -døre, varsler afskedigelser af 24-30 medarbejdere – heraf 16-20, der har arbejdsplads i Vesterled i Ringkøbing.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing Skjern

Antallet af endelige opsigelser er usikkert, og der er netop indledt forhandlinger mellem Dovista og medarbejderrepræsentanter. Forhandlingerne ventes afsluttes i løbet af et par uger, hvorefter berørte medarbejdere informeres.

Der er forskellige årsager til afskedigelserne.

- Vi oplever i øjeblikket en afmatning på flere af vore primære markeder. Det gælder i Danmark, hvor aktiviteterne i storbyerne er bremset ret pludseligt op. Det gælder også på vores store og vigtige marked i England, hvor aktiviteten også er dalende og i øvrigt kraftigt påvirket af den uklare og kaotiske situation omkring Brexit og den tilhørende valutformereauro, siger Finn Jespersen, Vice President i Dovista A/S.

Han fortæller, at en anden er årsag er, at man i de senere år har investeret betydeligt i udvikling af produktplatforme, it-systemer og etablering af en udviklingsafdeling i Ringkøbing. I forbindelse med udviklingsafdelingen er der ansat en del i de senere år, og da udviklingsforløbet nu er slut, og man overgår til almindelig drift og produktion, vil en del arbejdsopgaver bortfalde, hvorfor det er nødvendigt at skulle sige farvel til en række medarbejdere.

Dovista Gruppen beskæftiger samlet cirka 4.600 medarbejdere, heraf 630 i Danmark. Inden gennemførelsen af de varslede afskedigelser beskæftiger Dovista 90 medarbejdere i Ringkøbing

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094