23948sdkhjf

Lufttaxaer skal mindske trængsel på vejene

I fremtiden kan lufttaxaer være løsning på trafikale problemer. Lørdag blev de testet offentligt i Stuttgart. Daimler-koncernen er med i projektet.

Den første europæiske testflyvning med en luft-taxa, en såkaldt volocopter, blev lørdag eftermiddag foretaget ved Mercedes-Benz museet i Stuttgart.

Bestyrelsesformanden for den tyske bilfabrik Daimler, Ola Källenius, mener, at flyvende taxaer kan være en god løsning til at mindske trængsel på vejene.

- Jeg er overbevist om, at vi kan løse overbelastningsproblemet i byerne på bestemte ruter på denne måde, sagde Ola Källenius forud for lørdagens testflyvning til det tyske nyhedsbureau dpa.

En volocopter ligner en blanding mellem en helikopter og en drone og har 18 rotorer.

I fire minutter fløj volocopteren lørdag rundt om Mercedes-Benz-museet.

Testflyvningen var en del af et forskningsprojekt for at få godkendt flytaxaer til at flyve i det offentlige rum.

Målet med volocopterne er at skabe en lufttaxitjeneste, der kan transportere folk rundt i luften.

Før der kan flyves med passagerer, mangler volocopteren dog stadig en godkendelse. Den forventer chef for Volocopter Florian Reuter at få om to til tre år.

Under testflyvningen var flyet ubemandet, men blev dog kontrolleret af en pilot, der stod på jorden.

Forhåbningen er, at flytaxaerne kan flyve uden menneskelig styring på længere sigt.

Flyvninger uden pilot vil sandsynligvis tage endnu længere tid.

Det har ministerpræsidenten i Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann, (De grønne) dog ikke noget imod, og han glæder sig til at følge det videre arbejde for med nye teknologi.

- Selvfølgelig vil det være optimalt udstyr for mig. Intet bevæger sig så meget som attraktive billeder for fremtiden, sagde han til dpa i forbindelse med testflyvningen.

Volocopter er baseret i Bruchsal i Tyskland og har indsamlet 89,7 millioner dollar til projektet, som bilproducenten Daimler også er en del af.

Kilde: Ritzau/DPA

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158