23948sdkhjf

Nordjysk sportsmekka bliver endnu større

Til foråret begynder en 4.300 kvm udvidelse af kultur- og idrætskomplekset Gigantium i Aalborg. 

Totalentreprisen på projektet er gået til Aalborg-entreprenøren TL Byg, som indgår i et projektteam med Kjaer & Richter samt Moe. 

- Den stigende interesse for Aalborg Øst skaber en øget efterspørgsel på Gigantiums faciliteter, der i forvejen er underlagt et enormt pres. Der er behov for mere kapacitet, og vi glæder os til at komme i gang med projektet, som opgavemæssigt passer rigtig godt til vores kernekompetencer, lyder det fra Jens Nielsen, salgsdirektør i TL Byg, i en pressemeddelelse om projektet. 

Udvidelsen af den ikoniske hal, som danner rammen om en række af Aalborgs største sportsbegivenheder, omfatter en stor tilbygning på 4.300 kvm fordelt på tre etager.

Synergi med det eksisterende byggeri
Tilbygningen placerer sig på sydvestsiden ved den eksisterende atletik- og idrætshal og skal blandt andet rumme to sammenhængende sportshaller med tilhørende omklædningsfaciliteter, et stort træningsområde, konference- og mødelokaler samt behandlerrum og toiletfaciliteter. Udvidelsen omfatter desuden en ny hovedindgang og ankomstområde mod syd.

- Det er helt afgørende, at den nye tilbygning udarbejdes med en arkitektonisk samhørighed for at skabe en naturlig synergi med det eksisterende Gigantium. Materialerne er derfor nøje udvalgt til de indendørs faciliteter og facadebeklædning, så hallen fremstår som en samlet enhed, siger Jens Nielsen i pressemeddelelsen.

Facaden på de nye halbygninger opdeles i felter med perforende sinusplader og glatte metalplader, der skaber et dynamisk, visuelt udtryk afhængigt af vind og vejr.

Første spadestik til Gigantiums tilbygning bliver taget i foråret 2020, og projektet skal afleveres i efteråret 2021. 

Udvidelsen af Gigantium blev vedtaget i Aalborg Kommunes budgetforslag for 2019-2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14