23948sdkhjf

Fyld ordrebogen: Her er der nye byggeopgaver på vej

| Af Charlotte Westh | Tip redaktionen om en historie

Læs i dag om kommende byggeprojekter i Nørresundby, Hjørring, Nørre Aaby, Nordby, Ringe, Køge og Herlev

REGION NORDJYLLAND

NØRRESUNDBY
Renovering af boliger
Aalborg Byråd har godkendt skema A for helhedsplanen for Nørresundby Boligselskab afdeling 3, Rømers Have, Nørresundby. Renoveringsprojektet har en samlet anskaffelsessum på 59.427.646 kr.

Adelingen består i dag af 60 boliger, som døjer med fugt og skimmel, og som derudover betegnes som utidssvarende boliger med uhensigtsmæssige planløsninger.

Den kommende renovering vil blandt andet omfatte nedlæggelse af 20 boliger for at give plads til nye tilgængelighedstiltag. Efter renovering vil 20 af de tilbageværende boliger således være tilgængelige og elevatorbetjente for gangbesværede og handicappede. Der etableres altaner til alle boliger samt nye fælles udearealer. Boligerne vil blive mere funktionelt indrettet end i dag, og indeklimaet vil blive forbedret.

NØRRESUNDBY
Renovering af boliger
Aalborg Byråd har godkendt skema A for helhedsplanen for Sundby-Hvorup Boligselskab afdeling 13, Strubjerg 42-56, Nørresundby. Den renovering, der planlægges gennemført, har en beregnet anskaffelsessum på 31.376.000 kr., og den vedrører 96 af afdeling 13’s boliger.

Der er tale om etageboliger fordelt på to sammenbyggede blokke med to- og tre-værelses lejligheder på 66 - 86 kvm, og renoveringen skal udbedre de bygningsmæssige problemer i facader, overliggere, sålbænke og altanbrystninger, der har været årsag til vandindtrængen og dermed forekomst af fugt- og skimmeldannelse.

Der er desuden konstateret problemer med pvc-vinduer, som revner samt underdimensionerede faldstammer og "utætte" badeværelser, hvor fugt trænger ind til naboen.

HJØRRING
Ny bydel
De kommunale ejendomme, med adresse Dronningensgade 6, 12, 16, 18 og Kochsvej 8 i Hjørring har i foråret 2019 været i offentligt udbud i en projekt- og grundsalgskonkurrence.

Området dækker et areal på cirka 13.000 kvm, og har senest været anvendt til blandt andet teater, musikskole, misbrugscenter og børnehave.

Det har været et krav, at interesserede bydere skulle forholde sig til den samlede udvikling af området ud fra kommunens ønske om, at projektet medvirker til et kvalitetsløft af området, og bidrager til at tilføre midtbyen nyt liv og nye kvaliteter.

Vinderprojektet fra Bjerg Arkitektur/By+Land/Arne Andersen Vrå A/S arbejder med at skabe en ny grøn bydel, som udnytter den attraktive placering ved parken Christiansgave. Parken trækkes ind imellem bygningerne i form af store grønne opholdsarealer, som ikke alene er tilgængelige for kommende beboere i området, men for hele byen.

Opholdsarealerne indrettes med fællesfaciliteter, regnvandsbede og grønne haver, som sammen med grønne tage og facader på bygningerne sætter fokus på biodiversitet og bæredygtighed.

Den nye bebyggelse er på i alt cirka 14.500 kvm og består af otte punkthuse i tre-seks etager, med bebyggelsen højest mod parken og lavest mod Dronningensgade. Det er tanken, at bebyggelsen primært skal indrettes med boliger. Dertil kommer fælles værksted og café. Desuden åbnes der mulighed for forskellige kontorerhverv og liberale erhverv.

Størstedelen af parkeringen etableres som underjordisk parkering, hvilket frigiver plads til de grønne byrum mellem bygningerne. Desuden omlægges den offentlige p-plads og forskønnes med ny belægning og beplantning.

Teknik- og Miljøudvalget i Hjørring Kommune gav forleden grønt lys for udarbejdelse af nyt plangrundlag, så etableringen af den nye grønne bydel kan realiseres.

REGION SYDDANMARK

NØRRE AABY
36 Tæt-lave boliger
Nissen Group ønsker at etablere en tæt/lav boligbebyggelse med op til 36 gavlhuse med carporte på grunden Søndergade 20 i Nørre Aaby, og for at det kan lade sig gøre, er der nu udarbejdet et lokalplanforslag.

Teknisk Udvalg i Middelfart Kommune havde lokalplanforslaget på dagsordenen forleden og anbefaler, at det fremlægges i offentlig høring i fire uger.

NORDBY
Supermarked
Fanø Kommune har modtaget en principiel ansøgning om opførelse af et supermarked på den gamle mejerigrund i Rindby ved Nordby, og der gennemføres i øjeblikket og frem til 10. oktober en idehøring.

Hvis Fanø Kommune vælger at gå videre med planlægning af området, vil der senere blive gennemført en offentlig høring af lokalplan og kommuneplantillæg.

RINGE
Etageboliger
Faaborg-Midtfyn Kommunalbestyrelse har vedtaget tillæg nr. 48 til Kommuneplan 2013, Rin.B.21 - Algade 62-64 endeligt.

Formålet med kommuneplantillægget er at udlægge en ny boligramme for Algade 62-64, så der kan bygges etageboliger uden krav om erhverv/butik i underetagen.

Ny bebyggelse i Algade 62-64 må højest være tre fritliggende bygninger med boliger i op til to en halv etage og med forhave.

Der udarbejdes ikke lokalplan for området, før arealet er solgt.

REGION SJÆLLAND

KØGE
Udbygning af kraftvarmeværk
Klima- og Planudvalget i Køge Kommune har godkendt projektet for udbygning af Køge Kraftvarmeværk med røggaskondensering og med varmepumpe som ansøgt af Veks, Vestegnens Kraftvarmeselskab I/S.

Projektet er udarbejdet med henblik på at effektivisere og optimere varmeproduktionen på værket. Etablering af røggaskondensering på anlægget vil medføre, at varmeproduktionskapaciteten bliver forøget fra 37,2 MW i dag til 50,7 MW, fremgår det af sagsfremstillingen. Investeringen for det samlede projekt er opgjort til cirka 72 mio. kr.

Der skal opføres en røggaskondenseringsbygning samt et scrubbetårn/silo, som skal have byggetilladelse, og som kræver dispensation fra lokalplan 3-38, Junckers Industrier. Projektet skal desuden VVM-screenes, og der skal udarbejdes tillæg til miljøgodkendelsen og tillæg til spildevandstilladelsen.

REGION HOVEDSTADEN

HERLEV
Renovering af boliger
Herlev Boligselskab v/KAB har ansøgt Herlev Kommune om godkendelse af låneoptagelse til et samlet renoveringsprojekt i Herlev Boligselskab i afdeling Kagsgården, som medfører huslejestigninger for beboerne. Herlev Kommunalbestyrelse gav forleden sin godkendelse.

Renoveringsprojektet omfatter blandt andet overdækning af tredje sals altaner, ny belysning på trappeopgange, maling af trappeopgange og entréområder, udskiftning af entrédøre/dørpartier og udvendige døre, nye garageporte, ny indretning af udearealet Rondellen, renovering af afløbsinstallationer, renovering af brugsvandsinstallationer og rottesikring.

Projektet har en samlet anlægssum på lige knap 55 mio. kr., og lejerne får en huslejstigning på syv pct.

Du kan hver dag se en opdateret liste over nye byggeopgaver (kræver abonnement) i Licitationen-Byggeriets Dagblad. Se hvordan du abonnerer her

Hold dig opdateret med Mester Tidende

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)

Byggerijob

Forsiden lige nu

Nye regler for håndtering af mineraluld

Bekendtgørelsen for arbejde med montering og nedrivning af både ny og gammel mineraluld justeres, så den bliver mere tidssvarende og beskyttelsesniveauet øges.

Anker Hansen & Co. går konkurs

Godt vejr giver øget vækst hos AO Johansen

Karriereskift: Fra biomedicin til tømrerfaget

Tre måneder gammel tømmerhandel går nye veje

Innovativt vinkelskærersæt sparer tid og besvær

Nyhedsbrev

6.841 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Fremskudt Dana Lim Pris sætter skub i dansk corona-forskning

Online Avis Arkiv

Kommuner melder om rekordmange rotter

Åbner kassen: 5,4 milliarder kroner til flere lærepladser

En for stor opsparing i lærlingefond skal nu sendes til virksomheder for at sikre flere lærlingepladser.

Plus

Stor el-installatør er tilbage i plus

Con A/S, som anser året for tilfredsstillende og peger på udfordringer med at skaffe arbejdskraft

Ny analyse: Hvert femte SMV forvente at fyre ved hjælpepakkes udløb

Troldtekt skærer 20 procent af energiforbruget: Ny linje stor succes

Pensionskasse overtager stort Enggaard-byggeri i Aarhus

Optimera-salg koster dyrt for byggevaregigant

Saint-Gobain Distribution Denmark vokser med trecifrede millioner på toplinjen og tredoblet overskud. Men årsresultatet er dykket i minus efter stort frasalg

Tidligere topchef ny i Ase-bestyrelse

Hul i anlægsloftet: Så skal der renoveres skoler

Gamle Mursten starter nyt firma på klippeø

Ny direktør til Bygma-ejet trælastagentur

Aarsleff fastholder forventninger efter andet kvartal

Bygge- og anlægskoncernen melder om begrænset effekt af Covid-19 indtil videre

Nye tal: Færre coronakonkurser i Jylland end i København

Plus

Anlægsgartner halverer resultatet

Vejret sidste år har påvirket virksomheden Vækst & Miljø A/S, som kommer ud med en bundlinje i 2019 på under det halve af 2018-resultatet

193-årig præsenterer rekordresultat

Sydfynsk fragtmand dobler op på driftsresultatet

KPK åbner showroom både ubemandet og digitalt

Marius Pedersen opkøber FKS Slamson

Plus

Fyld ordrebogen.: Her er der nye byggeopgaver på vej

El- og vvs-virksomheder: Krisen bider sig fast

Plus

Ugens konkurser - uge 21

Blev låst inde i jem & fix og bad om hjælp på Facebook

Medie: Byggeriet frygter go-stop-go politik i kølvandet på Corona-krisen

Ny direktør ved roret hos vindues- og dørproducent

Bülow Huse reddet fra tvangsopløsning

Plus

Ugens konkurser - uge 20

Købte flygtningelandsby for 0 kroner: Nu går planerne i vasken

Plus

Fyld ordrebogen.: Her er der nye byggeopgaver på vej

1

Nyt forsøg skal vise om hunde kan opsnuse corona

Her skal DM i Skills afholdes i 2022

Se alle Medlemmernes egne nyheder

VS Automatic A/S har nået det højeste PRO Partner niveau

Optimering til tømning af Omrins nedgravede containere

FRIIS & MOLTKE prækvalificeret til Circle House

HVORFOR bruge træelementer?

Kåret som Eliteleverandør 2020 til det offentlige

Leveringsklare brugte maskiner fra Løwener

Vi fejrer en rund fødselsdag ...

NOS A/S udfører test og eftersyn

Milwaukee Lagersalg

NYHED: Automatisk adgang til hele vores webinar-bibliotek!

Højdejusterbar dobbeltarbejdsplads

AutoCAD: Gode muligheder for opgradering af kompetencerne

Undgå maskinnedbrud og overophedningsskader!

Hold styr på dokumentationen på løftegrejet med CS-Portalen

Aircold Komfortkøling - Opnå et behageligt indeklima!

Nu stråler Brøndby Sejlklub igen som solen

Har jeres pladsbehov ændret sig?

Gode rengøringsvaner fjerner spild af tid og ressourcer

Vil du have 3 års garanti på dit elevator- eller liftanlæg?

Brugte kranløsninger hurtig levering billig pris

Drejbare Ferrari røde vakuum pads´

Hold dig opdateret med Celsa News

Ekstra fundering

Kåring af Årets skolebyggeri 2020 - stem på din favorit

Lad os skabe varmen og forlæng sommeraftenerne!

Send til en kollega

0.203