23948sdkhjf

Fyld ordrebogen: Her er der nye byggeopgaver på vej

| Af Charlotte Westh | Tip redaktionen om en historie

Læs i dag om kommende byggeprojekter i Nørresundby, Hjørring, Nørre Aaby, Nordby, Ringe, Køge og Herlev

REGION NORDJYLLAND

NØRRESUNDBY
Renovering af boliger
Aalborg Byråd har godkendt skema A for helhedsplanen for Nørresundby Boligselskab afdeling 3, Rømers Have, Nørresundby. Renoveringsprojektet har en samlet anskaffelsessum på 59.427.646 kr.

Adelingen består i dag af 60 boliger, som døjer med fugt og skimmel, og som derudover betegnes som utidssvarende boliger med uhensigtsmæssige planløsninger.

Den kommende renovering vil blandt andet omfatte nedlæggelse af 20 boliger for at give plads til nye tilgængelighedstiltag. Efter renovering vil 20 af de tilbageværende boliger således være tilgængelige og elevatorbetjente for gangbesværede og handicappede. Der etableres altaner til alle boliger samt nye fælles udearealer. Boligerne vil blive mere funktionelt indrettet end i dag, og indeklimaet vil blive forbedret.

NØRRESUNDBY
Renovering af boliger
Aalborg Byråd har godkendt skema A for helhedsplanen for Sundby-Hvorup Boligselskab afdeling 13, Strubjerg 42-56, Nørresundby. Den renovering, der planlægges gennemført, har en beregnet anskaffelsessum på 31.376.000 kr., og den vedrører 96 af afdeling 13’s boliger.

Der er tale om etageboliger fordelt på to sammenbyggede blokke med to- og tre-værelses lejligheder på 66 - 86 kvm, og renoveringen skal udbedre de bygningsmæssige problemer i facader, overliggere, sålbænke og altanbrystninger, der har været årsag til vandindtrængen og dermed forekomst af fugt- og skimmeldannelse.

Der er desuden konstateret problemer med pvc-vinduer, som revner samt underdimensionerede faldstammer og "utætte" badeværelser, hvor fugt trænger ind til naboen.

HJØRRING
Ny bydel
De kommunale ejendomme, med adresse Dronningensgade 6, 12, 16, 18 og Kochsvej 8 i Hjørring har i foråret 2019 været i offentligt udbud i en projekt- og grundsalgskonkurrence.

Området dækker et areal på cirka 13.000 kvm, og har senest været anvendt til blandt andet teater, musikskole, misbrugscenter og børnehave.

Det har været et krav, at interesserede bydere skulle forholde sig til den samlede udvikling af området ud fra kommunens ønske om, at projektet medvirker til et kvalitetsløft af området, og bidrager til at tilføre midtbyen nyt liv og nye kvaliteter.

Vinderprojektet fra Bjerg Arkitektur/By+Land/Arne Andersen Vrå A/S arbejder med at skabe en ny grøn bydel, som udnytter den attraktive placering ved parken Christiansgave. Parken trækkes ind imellem bygningerne i form af store grønne opholdsarealer, som ikke alene er tilgængelige for kommende beboere i området, men for hele byen.

Opholdsarealerne indrettes med fællesfaciliteter, regnvandsbede og grønne haver, som sammen med grønne tage og facader på bygningerne sætter fokus på biodiversitet og bæredygtighed.

Den nye bebyggelse er på i alt cirka 14.500 kvm og består af otte punkthuse i tre-seks etager, med bebyggelsen højest mod parken og lavest mod Dronningensgade. Det er tanken, at bebyggelsen primært skal indrettes med boliger. Dertil kommer fælles værksted og café. Desuden åbnes der mulighed for forskellige kontorerhverv og liberale erhverv.

Størstedelen af parkeringen etableres som underjordisk parkering, hvilket frigiver plads til de grønne byrum mellem bygningerne. Desuden omlægges den offentlige p-plads og forskønnes med ny belægning og beplantning.

Teknik- og Miljøudvalget i Hjørring Kommune gav forleden grønt lys for udarbejdelse af nyt plangrundlag, så etableringen af den nye grønne bydel kan realiseres.

REGION SYDDANMARK

NØRRE AABY
36 Tæt-lave boliger
Nissen Group ønsker at etablere en tæt/lav boligbebyggelse med op til 36 gavlhuse med carporte på grunden Søndergade 20 i Nørre Aaby, og for at det kan lade sig gøre, er der nu udarbejdet et lokalplanforslag.

Teknisk Udvalg i Middelfart Kommune havde lokalplanforslaget på dagsordenen forleden og anbefaler, at det fremlægges i offentlig høring i fire uger.

NORDBY
Supermarked
Fanø Kommune har modtaget en principiel ansøgning om opførelse af et supermarked på den gamle mejerigrund i Rindby ved Nordby, og der gennemføres i øjeblikket og frem til 10. oktober en idehøring.

Hvis Fanø Kommune vælger at gå videre med planlægning af området, vil der senere blive gennemført en offentlig høring af lokalplan og kommuneplantillæg.

RINGE
Etageboliger
Faaborg-Midtfyn Kommunalbestyrelse har vedtaget tillæg nr. 48 til Kommuneplan 2013, Rin.B.21 - Algade 62-64 endeligt.

Formålet med kommuneplantillægget er at udlægge en ny boligramme for Algade 62-64, så der kan bygges etageboliger uden krav om erhverv/butik i underetagen.

Ny bebyggelse i Algade 62-64 må højest være tre fritliggende bygninger med boliger i op til to en halv etage og med forhave.

Der udarbejdes ikke lokalplan for området, før arealet er solgt.

REGION SJÆLLAND

KØGE
Udbygning af kraftvarmeværk
Klima- og Planudvalget i Køge Kommune har godkendt projektet for udbygning af Køge Kraftvarmeværk med røggaskondensering og med varmepumpe som ansøgt af Veks, Vestegnens Kraftvarmeselskab I/S.

Projektet er udarbejdet med henblik på at effektivisere og optimere varmeproduktionen på værket. Etablering af røggaskondensering på anlægget vil medføre, at varmeproduktionskapaciteten bliver forøget fra 37,2 MW i dag til 50,7 MW, fremgår det af sagsfremstillingen. Investeringen for det samlede projekt er opgjort til cirka 72 mio. kr.

Der skal opføres en røggaskondenseringsbygning samt et scrubbetårn/silo, som skal have byggetilladelse, og som kræver dispensation fra lokalplan 3-38, Junckers Industrier. Projektet skal desuden VVM-screenes, og der skal udarbejdes tillæg til miljøgodkendelsen og tillæg til spildevandstilladelsen.

REGION HOVEDSTADEN

HERLEV
Renovering af boliger
Herlev Boligselskab v/KAB har ansøgt Herlev Kommune om godkendelse af låneoptagelse til et samlet renoveringsprojekt i Herlev Boligselskab i afdeling Kagsgården, som medfører huslejestigninger for beboerne. Herlev Kommunalbestyrelse gav forleden sin godkendelse.

Renoveringsprojektet omfatter blandt andet overdækning af tredje sals altaner, ny belysning på trappeopgange, maling af trappeopgange og entréområder, udskiftning af entrédøre/dørpartier og udvendige døre, nye garageporte, ny indretning af udearealet Rondellen, renovering af afløbsinstallationer, renovering af brugsvandsinstallationer og rottesikring.

Projektet har en samlet anlægssum på lige knap 55 mio. kr., og lejerne får en huslejstigning på syv pct.

Du kan hver dag se en opdateret liste over nye byggeopgaver (kræver abonnement) i Licitationen-Byggeriets Dagblad. Se hvordan du abonnerer her

Hold dig opdateret med Mester Tidende
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Taber pusten: Støvsugerproducent nedjusterer

Munck-selskab hurtigt færdig med havneudvidelse

Plus

Nyt fra byggecentrene
Stark Danmark udvider direktionen

Falske direktører lænser danske firmaer for millioner af kroner

Plus

Hans Christian sælger sit teglværk til stor-koncern: Der er stadig en fremtid for eksklusive mursten

Hans Christian Hansen har solgt familievirksomheden Helligsø Teglværk til mastodont, men tror på en fremtid for både- produkter og ansatte. Et af virksomhedens esser er stenen ”Cold Hawaii”

Ordre på 700 nye vinduer til Frederiksberg-ejendom

Arkitektur fra 1921 møder energikrav fra 2020

Nyhedsbrev

Gammel træteknik i nyt BIG-projekt i Aarhus

Online Avis Arkiv

SE VIDEO: 10.000 kvm Ferrari-rød gokarthal har fået tag på

DSV svinger kniven: 165 jobs skæres væk

Fyld ordrebogen: Her er der nye byggeopgaver på vej

Punktum for Eurodan-huses spydspidsprojekt

Medarbejdere forhindrede katastrofe hos Fiberline

Dansk Halbyggeri bygger ved fredet ballonhangar

Plus

Ny medejer: Her er Pihl & Søns og LM Byg udfordringer

Biltema åbner snart hidtil største butik i Danmark

NCC tager milliardprojekt – skal bygge en hel bydel

Nyt fra byggecentrene
Silvans vending koster dyrt – låner tocifret millionbeløb

Håndboldspiller møder 200 håndværkere

De fleste virksomheder fejler i skatteregler

Plus

M.J. Eriksson mister halvdelen af overskuddet

Et presset marked udfordrer anlægsentreprenøren

Tysk entreprenør rejser sag mod Arena Randers

Tre gutter og et kamera: Nu er affaldssortering blevet et spil

MesterTips
Dårlige skoleminder afholder faglærte fra at efteruddanne sig

Ny analyse viser, at en lang række barrierer afholder tømrere og murere fra at tage efteruddannelse

Nyt fra byggecentrene
Han kigger på fugle: Nu har han 25 års jubilæum i byggemarkedskæde

Her går det godt: Nordjysk entreprenør firedobler indtjeningen

Kvalitetsikring: Det sker da online via byggemarkedet

Værktøjstest
Akku-stålstangsklipper klar til 230 klip

Ugens konkurser - uge 41

150 meter lang LED-strip lyser op på Sluseholmen

Fyld ordrebogen: Her er der nye byggeopgaver på vej

Kulurnat: Alletiders svendegilde på Arbejdermuseet

Udlejer skifter leverandør

GSV investerer massivt i el-maskiner

Malermestre til kamp mod plastik

København vil kræve miljøvenlige maskiner på byggepladser

Fyld ordrebogen: her er der nye byggeopgaver på vej

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ugens tilbud brugt Durma kantpresser 400 ton x 6000MM sælges

Skal du reparere et kabelbrud hurtigt og effektivt?

VIND en Bruder-bil -Deltag i vores kundetilfredshedsanalyse

Få mere med Klub Dahl

GROHE Plus – Plus på innovation, plus på design

VKST i front for landbrugets CO2 kamp med nyt solcelleanlæg

Stadsarkitekt Camilla van Deurs åbner Building Green

BYG GRØNT med Recticel

Midlertidige bolig til alle behov

Miljøvenlige køleanlæg med naturligt kølemiddel

NExsT udgave 3, 2019 er udkommet - læs det online

"Energi kontrol med maksimal nøjagtighed"

Omdan restmateriale og spåner til brændselsbriketter!

Elektriker døgnvagt

Udnytter din virksomhed mulighederne for cirkulær økonomi?

Granbohus modtager Armatec-donation på 50.000 DKK

Projektering og udførelse af elektriske installationer

Naturlig køling med Aircold's propan køleanlæg

DSG Industri gearer op på salgssiden

Oplev 2 dage med Specialist Talks om bæredygtigt byggeri

Midlertidige Kontorlokaler

Mød os på Building Green Copenhagen 2019

LED Lys til emhætter - Haltons nye Kulinariske Lys

Har du styr på din dunk?

Flemming på 70 vil arbejde, indtil kroppen siger stop

Send til en kollega

0.211