23948sdkhjf

Godsejer har en plan: Bydel med 1.150 boliger i træ

Et større boligområde bestående af træbyggeri er på tegnebrættet i Nyborg. Auernakke hedder området, som godsejer Gregers Christian Juel fra Juelsberg Gods har fået udviklet en helhedsplan for. 

Samlet set er tanken, at der opføres ca. 180.000 etagemeter på arealet mellem Jagtenborg og Nyborg Fængsel, herunder 1.150 boliger. For at nå målet om en bydel uden CO2-aftryk skal der være tale om cirkulært bygger i træ i kombination af rene energikilder. 

Og helhedsplanens vision for Auernakke er noget ganske anden end tilstødende områder med mange parcelhuse. I stedet er tanken en bydel med et centralt område med etagebyggeri på op til 5-6 etager samt en blanding af række- og byhuse på 1½-2½ etager i yderkanten. 

Bydelen skal derudover indeholde en række andre funktioner såsom erhverv, kultur, undervisning/læring og forskningsfaciliteter. 

Vil afholde åben arkitektkonkurrence 
Der arbejdes med fire ”bærende søjler” for Auernakke i form af bymæssighed, fællesskaber, sundhed og ånd. Med udgangspunkt heri udfoldes ideen om bydelen Auernakke, hvor blandt andet et fokus på træbyggeri, cyklisme, lokalt byliv og fællesskab fremhæves. 

Samlet set væsentligt flere boliger end der i øjeblikket er planlagt for, og planen er da også på vej gennem det politisk system i Nyborg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget har godkendt helhedsplanens princip om en bæredygtig, bymæssig byudvikling som grundlag for det videre arbejde med Auernakke-grunden. 

I det videre arbejde ønsker idémændene at afholde en åben arkitektkonkurrence om udviklingen af bydelen primo 2020 igennem et samarbejde med Nyborg Kommune og arkitektforeningen. 

Herefter følger en proces med ændring af kommuneplanrammen, rammelokalplan for bydelen og byggeretsgivende lokalplan for etape 1.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094