23948sdkhjf

Fyld ordrebogen: Her er der nye byggeopgaver på vej

Læs i dag om kommende byggeprojekter i Lyngby, Dianalund, Tinglev, Aabenraa, Ringe, Odder, Viborg, Bjerring og Ravnkilde

REGION HOVEDSTADEN

LYNGBY
Daginstitution
Lyngby-Taarbæk Kommune har i nogen tid arbejdet med planer om at opføre en ny dagtilbudsbygning som erstatning for den nedrevne institution Troldebo på Mølleåparken 60 i Lyngby. Primo juli 2019 er indgået aftale med rådgiver om at udarbejde ideoplæg og funktionsprogram mm. og der er nu udført volumenstudier for bebyggelsens udformning og placering på grunden.

En ny dagtilbudsbygning vil ikke kunne leve op til en målsætning om, at nye dagtilbud fremover anlægges med plads til 150 pladsenheder, og forvaltningen foreslår derfor, at projektet sættes i bero, at og der i stedet igangsættes undersøgelser for at opføre en daginstitution på Nøjsomhedvej og Maglebjergvej. Dette forslag anbefales af Børne- og Ungdomsudvalget.

Hvis Lyngby-Taarbæk Kommune beslutter at opføre en daginstitution på den nye placering, bliver der tale om et byggeri i en størrelse på cirka 1.500 kvm. Det anslås, at totalprisen for en ny institution vil være omkring 58 mio. kr.

REGION SJÆLLAND

DIANALUND
Parcelhuse
Filadelfia i Dianalund ønsker at sælge tre ubebyggede arealer som byggegrunde til opførelse af villaer, hvilket ikke umiddelbart kan lade sig gøre inden for gældende lokalplans bestemmelser om arealanvendelse. Sorø Byråd sagde forleden god for en delvis ophævelse af lokalplanen, og herefter vil der kunne opføres åben-lav bebyggelse på arealerne.

REGION SYDDANMARK

TINGLEV
Plejehjem
Aabenraa Byråd har besluttet at sende forslag til Lokalplan nr. 120 - Tinglev Midt i offentlig høring i fire uger.

Lokalplanen skal bane vej for opførelse af et nyt plejehjem i Tinglev, som skal erstatte det eksisterende plejehjem Grønningen.

Grønningen skal rives ned sammen med nogle andre bygninger på Grønnevej 32.

AABENRAA
Hotel
Aabenraa Byråd har besluttet at sende forslag til Lokalplan nr. 126 Fiskergade 7 og et tilhørende forslag til kommuneplantillæg i offentlig høring i fire uger.

Planforslagene er udarbejdet på baggrund af et ønske om at etablere et mindre hotel på adressen Fiskergade 7 i Aabenraa.

AABENRAA
Handicaptoilet
Aabenraa Byråd har frigivet 600.000 kr. til handicaptoilet mm. på Jacob Michelsens Gård.

Jacob Michelsens Gård overgik sammen med Museum Oldemorstoft i Bov fra Museum Sønderjylland til en kommunal aktivitet i 2018.

Der skal udarbejdes en projektbeskrivelse, finansierings- og tidsplan samt et skitseprojekt, som giver visuelt indtryk af handicaptoilettets placering i den fredede have. Denne plan skal finansieres af anlægsbevillingen.

RINGE
Etageboliger
Faaborg-Midtfyn Kommunalbestyrelse har vedtaget tillæg nr. 48 til Kommuneplan 2013, Rin.B.21 - Algade 62-64 endeligt.

Formålet med kommuneplantillægget er at udlægge en ny boligramme for Algade 62-64, så der kan bygges etageboliger uden krav om erhverv/butik i underetagen. Ny bebyggelse i Algade 62-64 må højest være tre fritliggende bygninger med boliger i op til to en halv etage og med forhave. Der udarbejdes ikke lokalplan for området, før arealet er solgt.

REGION MIDTJYLLAND

ODDER
Etageboliger
Miljø-, Teknik- og Klimaudvalget i Odder Kommune har sagt ja til, at der kan lokalplanlægges for en ny etageboligbebyggelse på Horsensvej 2 i Odder som ansøgt af Arkitektfirmaet GPP på vegne af ejer.

Lokalplanlægningen gennemføres på baggrund af et dispositionsforslag, som lægger op til, at der etableres et nyt boligområde med en boligbebyggelse i to og tre etager. Bygherre ønsker at opføre 41 boliger i varierende størrelser fra brutto 65 til brutto 85 kvm.

BJERRING
12 boliger
Esben Tøttrup ønsker at opføre 12 åben-lave boliger ved Vindumvej i Bjerring. Det kræver, at der udarbejdes lokalplan for området, hvilket Teknisk Udvalg i Viborg Kommune forleden.

VIBORG
Etageboliger og byhuse
Viborg Kommune har solgt en del af "Brofæstet" i Viborg Baneby til AP Pension, og forleden gav Teknisk Udvalg grønt lys for udarbejdelse af et lokalplanforslag, der tager udgangspunkt i det indsendte projektforslag for nyt boligbyggeri.

Projektforslaget lægger op til, at området hovedsageligt anvendes til boliger i form af etageboliger og byhuse, mens en mindre andel bliver anvendt til erhverv og en café. Samlet set bliver der ifølge planen tale om cirka 11.000 kvm bebyggelse. Herudover er der i projektforslaget indarbejdet et fælles udeopholdsareal i første sals niveau, der bliver offentligt tilgængeligt, og som kobles til Hærvejsbroen og giver forbindelse til de omkringliggende bebyggelser. Projektforslaget indeholder bebyggelse i varierende etageantal fra to til syv etager.

Forvaltningen forventer, at et planforslag kan være klar til foreløbig vedtagelse sidst på året.

VIBORG
Bilforretninger
Bach Gruppen har ansøgt Viborg Kommune om at få mulighed for at etablere to bilforretninger på i alt cirka 3.500 kvm og en køkkenbutik på 1.250 kvm på Ålandsvej 1 i Viborg.

Etablering af køkkenbutik er ikke i overensstemmelse med gældende lokalplans bestemmelser. Realisering af det ansøgte kræver derfor et tillæg til gældende lokalplan. Der er nu udarbejdet et forslag til lokalplantillæg, som forleden blev godkendt af Teknisk Udvalg til fremlæggelse i fire ugers offentlig høring.

VIBORG
Hotel
Teknisk Udvalg i Viborg Kommune besluttede forleden at sende et forslag til tillæg til lokalplan nr. 402 - for centererhverv ved Holstebrovej i Viborg i offentlig høring i to uger.

Tillægget vil gøre det muligt at etablere hotel på ejendommen Holstebrovej 2-6 som ønsket af ejendommens ejer. Det er planen, at der skal etableres hotel i eksisterende bebyggelse.

REGION NORDJYLLAND

RAVNKILDE
Daginstitution
Rebild Byråd har besluttet, at Børnehaven Kløvermarken skal fraflytte sin nuværende adresse og flytte ind på Ravnkilde Skole, hvilket kræver forskellige tilpasninger inde og ude.

Byrådet godkendte på sit seneste møde den overordnede tidsplan og de overordnede udbudsbetingelser for de forestående arbejder og frigav samtidig 200.000 kr. til rådgiverhonorar og miljøundersøgelser mv.

Forvaltningen vurderer, at projektet er velegnet til at blive udført i fagentrepriser, og det er besluttet at udbyde arbejdet i fagentrepriser i underhåndsbud.

Renoverings- og ombygningsarbejderne forventes påbegyndt til april næste år.

Fjorden Arkitekter er rådgiver på opgaven.

Du kan hver dag se en opdateret liste over nye byggeopgaver (kræver abonnement) i Licitationen-Byggeriets Dagblad. Se hvordan du abonnerer her

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094