23948sdkhjf

Har du styr på den nye ferielov, mester?

Ny ferielov har blandt andet betydning for, hvordan du håndterer feriepenge i din virksomhed.
En ny ferielov træder i kraft d. 1. september 2020 og indtil da gælder en overgangsordning. Som mester skal du være opmærksom på ændringerne, der har betydning for, hvordan du håndterer feriepenge i din virksomhed.

En stor ændring er, at de perioder, hvor ansatte optjener og afholder ferie bliver synkroniseret. Det betyder, at ferieåret fra 2020 går fra 1. september til 31. august året efter, og at dine ansatte fremover kan afholde ferie løbende i takt med, at de optjener ferie. Det hedder samtidighedsferie.
I overgangsperioden fra 2019 til 2020 overlapper den gamle og den nye ferielov hinanden. Den sidste optjening efter gammel ferielov gik til d. 31. august 2019 (16,64 feriedage). Ferieoptjening for overgangsperioden 1. september 2019 til 31. august 2020 indefryses (25 feriedage).
Ansatte kan afholde sidste ferie efter gammel lov i 2020 – i perioden fra d. 1. maj til d. 31. september 2020. Derefter optjener dine ansatte ferie efter den nye ferielov og afholder ferie efter det nye princip om samtidighedsferie.

En ny feriefond
Du kan som arbejdsgiver vælge at indbetale medarbejdernes feriepenge til en ny feriefond (Lønmodtagernes Feriemidler), som så administrerer pengene.
Med hensyn til likviditet i firmaet bør du overveje med din revisor, om du skal indbetale til feriefonden eller selv vil forvalte medarbejdernes indefrosne feriepenge i dit firma.

Hvad med dit lønsystem?
Den nye ferielov vil kræve, at dit firmas lønsystem bliver tilpasset og opdateret til de nye ferieregler. Derfor er det en gode ide at overveje, om I har det rigtige lønsystem. Nogle lønsystemer klarer det automatisk, og det kan gøre administrationen af feriepengene noget nemmere.

Du kan få mere at vide om den nye ferielov flere steder, blandt andet hos din arbejdsgiverorganisation. Du kan også deltage i en af de gratis morgenbriefinger, som EG Lønservice har i en række byer. Det er for alle og kræver ikke, at du har EG's lønsystem.

Morgenbriefingerne er relevante for håndværkere, installatører og VVS' er, som er medlem af Dansk Byggeri, TEKNIQ eller Danske Malermestre, da informationerne tager udgangspunkt i satser og overenskomster hos disse.

Her kan du på tre timer få information om aktuelle ting på lønområdet, for eksempel viden om den nye ferielov, som træder i kraft i 2020 og om overgangsordningen til den nye ferielov.

Datoer for kommende morgenbriefinger
Holbæk d. 1. oktober
Herlev d. 9. oktober
Helsingør d. 14. oktober
Alle morgenbriefinger er fra kl. 8.30 – 12:00

Der er et max antal deltagere på 15, og man kan melde sig til på mailen finn.sorensen@eg.dk efter først til mølle-princippet.
Se mere om seminarerne her

VÆRD AT VIDE OM DEN NYE FERIELOV
• Overgangsordningen gælder nu: Ansattes feriepenge optjent i perioden 1. september 2019 til 31. august 2020 skal indefryses
• Som arbejdsgiver kan du vælge, om du vil indbetale indefrosne feriepenge til en ny feriefond eller selv forvalte feriepenge i firmaet
• Timelønnede modtager fortsat feriegodtgørelse, der uændret beregnes med 12,5 % af lønnen
• For jer, som beholder feriepengene i virksomheden, vil det fremover være bruttoferiepenge som opspares, og beskatningen sker først ved udbetalingen af feriepengene.
• Der indføres kontrol med, om medarbejderen rent faktisk afholder sin ferie

Læs mere om: EG
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109