23948sdkhjf

Sådan får du styr på svendenes kompetencer, mester!

Planlægningsværktøj giver struktur i kompetencerne hos stor el-installatør
Tingene rykker hurtigt hos SIF Gruppen, og ikke mindst hos firmaets adm. direktør Lars Mejlby. Omkring 400 medarbejdere er beskæftiget med entrepriser inden for installationer, komfort, sikkerhed og energistyring i private-, erhvervs- og offentlige bygninger, samt med etablering, drift og vedligehold af elektriske anlæg på vejene.

For at udvikle og fastholde medarbejdere i et stærkt konkurrencepræget marked, har Lars Mejlby satset helt bevidst på efteruddannelse af hele medarbejderstaben. Og det er sat i system. Det sker i et tæt samarbejde med det lille software-firma Planorama, som udvikler værktøjer netop til styring af kompetencer:
- Vi er mange medarbejdere i vores virksomhed, og set i lyset af den skarpe konkurrence, vil vi gerne udvikle og fastholde vore folk, så de hele tiden er opdaterede til det arbejde de skal udføre. Det giver en langt større jobtilfredsstillelse og en mere effektiv arbejdsdag, siger Lars Mejlby.

- Planoramas løsninger har vist sig at passe perfekt ind i vores organisation. At digitalisere kompetencer og systematisere de kursusforløb, som passer ind, har vist sig at være mere end effektivt. I dag har vi en pallette på ca. 200 kurser, som vi løbende tilbyder medarbejdere, både som fysiske kurser, men efterhånden også som e-learning, siger han.

Der er ryddet op
Lars Mejlby vedkender, at det først er i de senere år, man har fået øjnene op for det fulde potentiale i de løsninger, som Planorama tilbyder. Det øgede fokus på kompetencer har medført, at der er ryddet voldsomt op i antallet af kurser, for tidligere havde hver afdeling mulighed for selv at entrere sig med udbydere, og ofte var der overlapninger og sammenfald.
- Det har vi helt styr på nu, fordi det er sat i system, siger han.

Og han stopper ikke her:
- Vi skal hele tiden kunne dokumentere vore kvalifikationer og kvaliteten i det arbejde, vi udfører. Og her har Planorama sin store styrke, fordi kvalifikationer, uddannelse, certifikater med videre er digitaliseret, så vi – med medarbejdernes accept naturligvis, kan trække oplysninger ud af systemet, og det sparer en masse tid og mange penge, siger Lars Mejlby.

MUS-samtalen
MUS-samtalen er et af udgangspunkterne for at få et godt ansættelsesforløb. Her lægges en plan for medarbejderens udvikling, efteruddannelseshuller kan udfyldes med en flerårig plan, i form af firmaets karrieretrappe, så man specialiserer og videreuddanner sig.
SIF Gruppen har 86 elektrikerlærlinge og uddanner ca. 17 hvert år. SIF Gruppen vil gerne præge lærlingene i en retning hvor de har interesse og flair, og hvor man samtidig kan se at der er et potentiale og behov i virksomheden.

En stor del af de nyuddannede bliver i virksomheden, fordi de kan se muligheder.
- Vi arbejder også med ”onboarding”. Det vil sige, at når der kommer nye medarbejdere ind, sker der en kompetenceafklaring, hvorefter de via videokurser gennemgår de ting, de skal kunne for at starte op her i virksomheden, fortæller Lars Mejlby.

Netop videoer har vist sig at være effektivt, fordi det er en hurtig og i sagens natur en meget visuel måde at tilegne sig stof på hurtigt og målrettet.
Også på det overordnede strategiske ledelsesniveau bruger man Planoramas løsninger:

- Når vi på strategisk niveau tager beslutninger om eksempelvis at dreje virksomheden i en bestemt retning, rette opmærksomheden mod en bestemt niche, eller andre former for tiltag, kan vi bruge Planorama og vores akademi til at styre virksomheden i den planlagte retning. Vi kan med det samme understøtte udviklingen med kurser og kompetenceudvikling, siger Lars Mejlby.

Hos Planorama har man samarbejdet med SIF Gruppen igennem otte år. Og det er en spændende rejse.
- Det er et succesfuldt samarbejde, hvor vi ser de muligheder, der er i vort system, foldet helt ud. Det er en dy
namisk proces, hvor vi hele tiden udvikler os sammen med kunden, og vi lærer begge hele tiden, og bliver inspireret til nye udviklinger, siger ejer og partner i Planorama, Michael Bosholdt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078