23948sdkhjf

Byggeboss var ramt af kræft: Donerer millioner til Rigshospitalet

Ejeren af LM Byg A/S og Pihl & Søn A/S, Carsten Mindegaard, der på to år har doneret to millionbeløb til Rigshospitalet, bliver ved med at spytte private millioner i kræftkassen på Rigshospitalet
Kræftramte patienter på Rigshospitalets Klinik for Blodsygdomme kan for tredje år i træk se frem til øget specialisering og et løft til de ansatte. For tredje år i træk har entreprenøren Carsten Mindegaard doneret et ukendt millionbeløb til afdelingen, der behandler alle typer af blodsygdomme.

Knap 294.000 danskere lever med en kræftdiagnose, og i 2017 var Carsten Mindegaard, ejer entreprenørvirksomheden LM Byg A/S og Pihl & Søn A/S, selv en af dem. I dag er han raskmeldt og lever med forskrækkelsen, men han har set med egne øjne, hvad tryghed og mere forskning på området betyder for den enkelte.

- Jeg er heldig at være i live, og det kan jeg takke de dygtige specialister på Rigshospitalets Klinik for Blodsygdomme for. Kræftramte patienter og deres pårørende fortjener al den støtte og opbakning, de kan få, ligesom flere ressourcer til kræftforskning på området forhåbentligt over tid vil øge antallet af mennesker, der overlever kræft, siger Carsten Mindegaard, der fik konstateret lymfekræft i 2017.
Han har siden bevaret kontakten til den afdeling, hvor han var i behandling, og kalder forskningen på området og de årlige donationer for sin hjertesag:

- Jeg kommer stadig til kontrol på afdelingen, og når jeg ser, hvilken forskel donationerne gør, er det meget naturligt for mig at donere endnu et beløb. Det er blevet min hjertesag og et sted, hvor jeg vil gøre alt for at bidrage med det, jeg kan, siger Carsten Mindegaard.

Kan gøre noget anderledes
Lars Kjeldsen, der er klinikchef på Klinik for Blodsygdomme, fortæller, hvordan Carstens donationer særligt har styrket afdelingens muligheder for at dygtiggøre de ansattes faglighed.
- Carstens donationer giver os nogle exceptionelle muligheder for at gøre noget anderledes for vores ansatte. Vi kan eksempelvis få yngre læger i gang med spændende projekter ved at frikøbe dem i tre måneder. I nogle tilfælde vil det give dem muligheder for at skaffe sig forskningsmidler til Ph.d.-projekter, ligesom afdelingen får glæde af det, der kommer ud af at sende ansatte på kurser og kongresser i udlandet, siger Lars Kjeldsen og fortsætter:

- Det er helt ekstraordinært flot, at Carsten har valgt at støtte vores område for tredje år i træk. Det kommer til at gøre en enorm forskel for vores arbejde med patienter og deres pårørende, så vi er meget taknemmelige for Carstens donation. Hans donationer har fået flere privatpersoner til at donere direkte til forskning på området.
Klinik for Blodsygdomme på Rigshospitalet er en internationalt anerkendt og højt specialiseret afdeling, som behandler alle typer blodsygdomme, heriblandt lymfekræft.

Direkte donationer gør en mærkbar forskel
Carsten Mindegaard håber, at han med donationerne kan inspirere endnu flere til at give sig i kast med målrettede donationer til specifikke formål.

- Der er de senere år skåret kraftigt ned på midler til det danske sygehusvæsen. Det betyder bl.a., at vigtige organisationer som Kræftens Bekæmpelse kun får 3 pct. af deres indtægter fra det offentlige, der på sigt kan betyde en skrævvredet fordeling af midlerne til så vigtig en sag som kræftforskning, siger Carsten Mindegaard.

- Ved at donere direkte til Rigshospitalet frem for en NGO eller et overordnet formål håber jeg at kunne gøre en forskel både på kort og lang sigt. Min oplevelse er, at enkelte afdelinger ikke altid mærker til de nationale indsamlinger. Direkte donationer kan derimod gøre en kæmpe forskel for en snæver gruppe af specialister med et kæmpe ansvar for behandle de mange patienter, siger Carsten Mindegaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094