23948sdkhjf

Skar lillefinger af med vilje: Havde 17 ulykkesforsikringer

Vestre Landsret har den 10. oktober 2019 stadfæstet Retten i Aalborgs dom af 27. december 2018, hvorved 16 forsikringsselskaber blev frifundet i den såkaldte Lillefinger-sag.
Det skriver partner i ARK Advokatpartnerselskab, Jesper Ravn på selskabets hjemmeside

Sagen drejer sig i korthed en mand som havde tegnet 17 ulykkesforsikringer - heraf 15 forsikringer inden for to år - før han kom til skade i april 2014. Ved skaden mistede han sin lillefinger på højre hånd under anvendelse af en bordrundsav i garagen på sin privatadresse.

Han var under revalidering og brugte samlet mere end en tredjedel af sin disponible indkomst efter skat til at betale forsikringspræmier på i alt ca. kr. 48.000 for de 17 ulykkesforsikringer, der havde en samlet sum på over kr. 33 mio.
Han anmeldte skaden til de 17 forsikringsselskaber. Endvidere anmeldte han skaden som en arbejdsskade, idet han angav, at skaden var sket, mens han var sammen med sin ven, som et led i et kommunalt betalt ledsager/støtte-program (Ankestyrelsen afgjorde i 2015, at skaden ikke kunne anses som en arbejdsskade).

For vindings skyld
Forsikringsselskaberne har afvist at betale erstatning fordi der blandt andet er formodning om, at forsikringstageren med vilje har ville påføre sig selv skade for vindings skyld.
Sagen har været for Ankenævnet, byretten og nu landsretten, som alle afviser forsikringskravet.

Advokat og partner Jesper Ravn forklarer, at der i Danmark ikke er nogen begrænsninger i det antal ulykkesforsikringer, som en person kan tegne, men 17 ulykkesforsikringer er - så vidt vides - Danmarks-rekord.
- Det store antal forsikringer, det korte tidsrum før skaden, hvori forsikringerne blev tegnet samt udgifterne til præmie sat i forhold til oplysningerne om forsikringstagerens privatøkonomi gjorde i sig selv sagen mistænkelig, fastslår Jesper Ravn.

Læs hele Jesper Ravns gennemgang af sagen her

LÆS OGSÅ: Bordrundsav redder dine pølsefingre

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078