23948sdkhjf

Vordingborg Havn udvider til dobbelt størrelse

Næppe er den seneste havneudvidelse færdig, før Vordingborg Havn igen søsætter et nyt udvidelsesprojekt. Denne gang er der tale om etape 4, der er en del af den oprindelige masterplan, oplyser havnen i en pressemeddelelse.

Etape 4 er et landindvindingsprojekt, som med et areal på ca. 200.000 kvm vil mere end fordoble Vordingborg Havns nuværende areal på ca. 180.000 kvm. Derudover skal der bygges et kajanlæg på ca. 150 meter.

Alle de etablerede arealer fra de tidligere havne-etaper er ifølge havnens bestyrelsesformand Poul A. Larsen udlejet, og der er efterspørgsel efter arealerne på de resterende udviklingsområder.

- Med igangsættelsen af etape 4 ser vi frem til snarest at kunne tilbyde arealer til kommende kunder og partnere, siger han i pressemeddelelsen.

Efter indstilling fra havnebestyrelsen besluttede Vordingborg Kommunes kommunalbestyrelse den 9. oktober at støtte den kommende udvidelse. Forventningen er at sætte udbudsforretningen i gang i efteråret 2019, og at byggeriet kan gå i gang i 2020.

Placering mod Falster
Etape 4 kommer til at ligge i forlængelse af anlægsområdet ved Storstrømsbro-byggeriet. Det vil sige på sydvest-siden af Masnedø mod Falster.

Rent praktisk skal arealet først inddæmmes og efterfølgende fyldes op med jord og genbrugsprodukter fra andre anlægsprojekter rundt omkring i landet. Dermed bliver der ifølge havnen tale om et nyttiggørelsesprojekt, hvor restprodukter bliver anvendt i stedet for at optage plads og være en økonomisk belastning.

Ved at etablere et nyttiggørelsesprojekt på Sydsjælland vil virksomheder i kommunen og i området have lettere adgang til at komme af med jord tæt på deres anlægsprojekter. Tidsmæssigt vil projektet falde i en gunstig periode, fordi en lang række jordmodtagelsesfaciliteter ifølge havnen er ved at være fyldt op.

Skal ikke have penge op af lommen
Vordingborg Havn forventer, at der vil være tilstrækkelig i økonomi i at hjælpe andre af med deres jord, til at havnen ikke skal optage lån til etape 4.

- Både danske og udenlandske virksomheder har udtrykt interesse for at stå for såvel bygning af anlægget samt jordmodtagelse. Derfor skal hverken Vordingborg Havn eller Vordingborg Kommune have penge op af lommen, skriver havnen i pressemeddelelsen.

En række virksomheder har på nuværende tidspunkt allerede udtrykt interesse for at leje de fremtidige havnearealer, oplyser Vordingborg Havn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078