23948sdkhjf

Han fik styr på virksomhedens vækst med IT-værktøj

Der er stor interesse for IT-værktøjer i byggeriet – og på et langt mere modent niveau end tidligere

Selvom mange har travlt med fortællinger om, at bygge- og anlægsbranchen halter langt efter andre brancher når det gælder IT-investeringer, så oplever IT-rådgivningsvirksomheden BASIT, at der er stor interesse for IT-værktøjer – og på et langt mere modent niveau end tidligere.

Ligesom de nominerede i Mester Tidendes IT-modenhedskonkurrence, så er mange håndværks- og entreprenørvirksomheder generelt er begyndt at se videre end bare at indkøbe IT-værktøjer til tidsregistrering, kvalitetssikring eller økonomistyring. De søger IT-værktøjer, som giver mulighed for at styre data, og dermed virksomheden på en smart måde.

Hjælp til at vokse
For tømrer-, murer- og entreprenørvirksomheden Wils A/S i Silkeborg, der vandt Mester Tidendes konkurrence i kategorien Aflevering i 2016, er sagen helt klar.

- Vi kunne ikke have vokset så meget, uden brug af IT-værktøjer. Jeg skal have kontrol, og det får jeg med IT-værktøjer. Her kan jeg følge økonomien, og dermed også, hvor der skal sættes ind og hvad vi har brug for. Jeg ville ikke kunne klare det uden IT-værktøjer – og slet ikke en udvikling som denne, siger stifter og direktør Thomas Wils.
Virksomheden er igen i år nomineret i konkurrencen om at blive Danmarks mest IT-modne håndværksvirksomhed, og kan som den første virksomhed vinde konkurrencen to gange. Wils er de seneste 3 år vokset fra ca. 40 mand til 100 mand, og fremstår, grundet IT-værktøjer, stadig som en samlet virksomhed.

Styrer kommunikationen
Thomas Wils peger på flere ting, som er anderledes nu, end da de startede IT-investeringerne:

• Medarbejderstørrelsen og kompetencer
• Behovet for IT-værktøjer
• Samspillet mellem bygherre/totalentreprenør og underleverandører (IT-platforme)
• Administrationssystemerne skal kunne arbejde sammen med andre IT-programmer til niche dele af forretningen.

- Vi har et grundlæggende behov for en centralisering af vores IT-værktøjer. Vi har opsat vores IT-værktøjer så hver medarbejder kun modtager info om det som vedrørende hans/hendes byggesager. På denne platform kan bilag fremsendes til andre, og der kan udbedes svar – og vi kan sikre, at der ikke er noget, som bliver væk elektronisk. Det interne kommunikationsværktøj er også forbedret. Vi har en intern medarbejderside, hvor der kan tilgås intern information med fil deling, forklarer Thomas Wils.

Kan det betale sig?
Der er mange, som er interesseret i at vide, hvor mange penge en virksomhed kan tjene ved at indkøbe og implementere IT-værktøjer. For Thomas Wils er det svært præcis at pege på hvor der tjenes flere penge med IT-værktøjer.

- Vi kan ikke udpege ét sted, hvor der er særlig stort udbytte. Vi kan mærke at alle de nævnte initiativer har medført, at vi kan følge med den store vækst som virksomheden har oplevet - og stadig oplever. Vi kan følge processer, økonomi, dokumentation, biler, kvalitetssikring, mandskabsressourcer m.v. tæt.
Vores kommunikation er styrket, og dermed spares der også ressourcer. Jo kortere og mere gennemtænkte processerne er, des mere tid har vi til at lede og styrke virksomheden. Og det har IT-værktøjer medvirket til, siger Thomas Wils.

Afslutningsvis vil Thomas Wils gerne give et god råd:
- For os er IT-området så vigtigt, at vi prioritere det som et væsentligt ledelsesmæssigt område. Vi har sørget for at investere i IT-værktøjer til de områder som vi finder nødvendige. Derudover er IT-værktøjer og løsninger et meget forkert område at spare på. IT-værktøjer skaber mange ekstra ressourcer i dagligdagen og disse ressourcer skal bruges til at lede virksomheden i konkurrencen med andre virksomheder.

DELTAG I KONKURRENCEN
Del dine gode erfaringer med planlægning og deltag i Mester Tidendes konkurrence om at blive Danmarks mest IT-modne håndværksvirksomhed. Tilmeld dig på www.itbyg.dk
Konkurrencen afgøres sidst på året og vinderne hædres på Dansk Byggeris IT-messe den 4. og 5. februar 2020. Her overrækkes diplomer og præmier i form af værktøj til en værdi af 5.000,- kr.

På Dansk Byggeris IT-messe samler Dansk Byggeri i samarbejde med BASIT – byggeriets uvildige IT-rådgiver - en række af de bedste IT-leverandører til byggebranchen. Så sæt kryds i kalenderen for 2020 og kig forbi Teknologisk Institut i Taastrup og Aarhus, og se hvordan du kan skabe konkurrencefordele med effektive IT-værktøjer.
et er Byggeriets uvildige IT-rådgiver BASIT som står for den faglige kvalifikation af deltagerne. Det gøres med udgangspunkt i en IT-modenhedsvurdering, som indeholder mere end 600 håndværks- og entreprenørvirksomheder. Ved at deltage i konkurrencen får du adgang til denne model, og kan se hvor jeres virksomhed står stærkt, og hvor der evt. er plads til forbedringer.


Du kan læse mere om BASIT og deres IT-rådgivning på www.basit.dk

FEM VIGTIGE KERNE OMRÅDER
Mester Tidendes IT-modenhedskonkurrence har fokus på fem kerneområder i driften af håndværks- og entreprenørvirksomheder:

Tilbudsgivning:
Virksomhedens brug af IT-værktøjer til kalkulation, håndtering af afgivne tilbud, styring af pipeline og ordrebog

Planlægning:
Virksomhedens brug af IT-værktøjer til planlægning på dag til dag niveau i forhold til ressourcer, planlægning på tværs af projekter, styring af kapacitet på længere sigt, hvornår der er huller i kalenderen, der skal fyldes og hvornår der er for travlt og der derfor skal hentes ekstra arbejdskraft eller de nuværende medarbejdere må overarbejde

Udførelse:
Det handler f.eks. om, at virksomheden bruger arbejdssedler til instruktion så der spares på køreturen forbi kontoret, styring af materialer og materiel til byggepladserne, registrering af forbrug (tid, materialer) til hurtig fakturering, styring af ekstraarbejde, så der bliver oprettet en ny sag til registrering, st...er (hvis man er hovedentreprenør)

Aflevering:
DF-Faktatekst løs: Styring af kvalitetssikring, og egenkontrol, effektiv udbedring af mangler, så der ikke spildes ressourcer på ekstra køretid osv. for at komme tilbage til en gammel sag. Desuden fokus på kundetilfredshed med udført arbejde

Administration:
Effektiv styring af sagerne, når de er vundet i forhold til at få styr på betalingsplaner, aconto-fakturering, opfølgning på sagerne, fremsendelse af faktura så snart arbejdet er udført og stram fokus på likviditet

Du kan allerede nu tilmelde dig Dansk Byggeris IT-messe i hhv. Taastrup og Aarhus den 4. og 5.februar 2020 IT-messe. Det er gratis at deltage for medlemmer af Dansk Byggeri. Andre er også meget velkomne mod betaling af et deltagergebyr på 500,- kr. IT-messens samabejdspartnere kan invitere håndværks- og entreprenørvirksomheder gratis med til Dansk Byggeri IT-messe 2020 Tilmeld dig på www.itbyg.dk


Hold dig opdateret med Mester Tidende
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Nyt fra byggecentrene
Byggecenterkæde sender 1.700 håndværkere til fodbold i parken

62 STARK butikker sender 1.700 håndværkere til Parken for at heppe Danmark til sejr mod Gibraltar

Nyt fra byggecentrene
Carl Ras blandt landets bedste arbejdspladser

Hemmeligheden bag den flotte placering er, at virksomheden i årevis har prioriteret en ofte udskældt og klemt medarbejdergruppe: Mellemlederne

Scandi Byg vinder største enkeltordre til dato

Næsten 500 studieboliger får som det første byggeri både DGNB Guld-certificering og Svanemærket

Plus

Nyt fra byggecentrene
Flere købere bankede på døren hos Sjakk

Ugens digitale Mestertip: Frygt ikke IT, mester !

Nyhedsbrev

6.692 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Enemærke & Petersen fører bygherrer og udsatte sammen

Online Avis Arkiv

Ejerleder hædret for ambitioner og samfunds-forankring

Lars Kann-Rasmussen, VKR Gruppen, modtager Årets Hæderspris 2019 ved kåringen af Årets Ejerleder 2019

Plus

Nedskæringer i MTH-koncern rammer også datterselskaber

Byggesalget skuffer: Sanistål rokerer om og nedjusterer

DLH-formand: Ny begyndelse førte til den bedste afslutning, vi kunne ønske os

Med næsten 120 interessenter i den indledende købsproces, der nu har ledt til salg af driften, står det klart, at DLH er lykkedes med sin fugl føniks-manøvre

Ny manager til Orkla House Care Danmark

Efterspørgslen overrasker vinduesproducent: Opruster to år før tid

Han er ny chef for badeværelse-gigant

Varebiler
Undgå bøde: Husk de rigtige oplysninger på varebilen, mester!

Mange virksomheder glemmer at påføre cvr-nummer og virksomhedens navn på siden af deres varebiler

Råhusentreprenør: Ny direktør skal skrue op for tempoet i byggeriet

Revner er røvtur: Kampagne skal reducere fejl i det murede byggeri

Fejl i det murede byggeri koster hvert år den danske byggebranche op mod en kvart milliard kroner i samlede omkostninger

Nyt fra byggecentrene
Stor byggecenterkæde på jysk opkøb

MT Højgaard fyrer topchef og nedlægger op til 140 stillinger

Nyt fra byggecentrene
DLH sælger alle driftsaktiviteter

Flere trætophytter på vej ved Als Odde

Plus

Entreprenør får indflydelse på landets højeste kontortårn

Still får ny dansk direktør

Boooom: Farvel til Hedelund Varmeværk

Regeringen vil lægge klimavenlig asfalt på statsvejene

30-årig Ase-jubilar fylder 50

Ugens konkurser - uge 45

Rockwool får klimapris i Oslo

Værktøjsdag på Fyn

Nedriver får millionbøde for at udveksle priser

BYGGEFILM
Sådan pudser du på rørvæv

Ski.. godt Egon: Rene kummer med håndpumpe, slange og gummiballon

Konkurser giver største jobtab i månedsvis

Danfoss trodser usikkerhed - tjener mere på grøn omstilling

Fyld ordrebogen: Her er der nye byggeopgaver på vej

Se og hør organisations-boss fortælle om bygge-konjunkturer på ét minut

Ugens konkurser - uge 44

Se alle Medlemmernes egne nyheder

82 unikke kombinationer af reoler til Novozymes

Præisolerede PE rør med spirokappe fra Nordic Pipe ApS

Kom og mød Jotun på Tank – og raffinaderikonferencen

Sidste udkald til basiskursus om Udbudsloven

Ny hjemmeside om bæredygtighed

ABV teknik - Færdigmeldinger på ABV-anlæg

Jul i Aalborg Zoo

Vil du opnå fordelene ved at køre PUR lim på din kantlimer?

Certificeret Miljørådgiver

Ajos' kraner løfter ny Metroudvidelse i København

Eaton har fået ny Application Engineer

NOS A/S har pallegafler til DIN løfteopgave!

NYHED: Unikke Rundsling til 'Heavy Lift' fra Hampidjan

REHAU introducerer NORDIC DESIGN TOP SWING vinduet i Danmark

JFP ISO certificeret i arbejdsmiljø

BS FALSE - MONTAGE lukker endnu en bygning i Midgård!

Anvender du for få radonmålere?

Hvor gode er klimatilpasningsløsningerne? - temadag

CE-mærkede materialer

Sådan sikrer vi, at alle taler samme sprog

Midlertidige bolig til alle behov

Elenia har valgte Prysmian Finland som nr. 1 kabelleverandør

Ny Lamelvakuumpume med trykregulering

Kan trægulvet afslibes?

Udvikling og optimering sikrer kvaliteten i bearbejdningsafdelingen

Send til en kollega

0.213