23948sdkhjf

Fyld ordrebogen: Her er der nye byggeopgaver på vej

Læs i dag om kommende byggeprojekter i København, Ballerup, Hedensted og Nørre Vorupør

REGION HOVEDSTADEN

KØBENHAVN
Boligbebyggelse
Teknik- og Miljøudvalget i København skal på sit møde i dag tage stilling til, om der skal udarbejdes forslag til tillæg til lokalplan Gadelandet II som indstillet af forvaltningen.

En bygherre har anmodet kommunen om en ny lokalplan for et område afgrænset af Frederikssundsvej, Kobbelvænget og Gadelandet. Bygherre ønsker at nedrive utidssvarende produktions-, lager- og administrationsbygninger. De bedste erhvervsbygninger ønsker bygherre at istandsætte og fortsat anvende til serviceerhverv. I den øvrige del af området ønsker bygherre at opføre ny boligbebyggelse i form af familie- og ungdomsboliger.

Den nye bebyggelse kommer til at bestå af randbebyggelse langs Kobbelvænget og Gadelandet, så der opstår en åben karré omkring et grønt byrum. Bebyggelsen vil blive opført i fire-seks etager med en højde på maksimalt 24 meter.

BALLERUP
Udbygning af plejecenter
Der er brug for mere plads på plejecenter Toftehaven i Ballerup, som derfor skal bygges ud.

Der er udarbejdet forslag til nyt plangrundlag, som skal gøre det muligt at udvide Toftehaven med nye boliger, fællesfaciliteter, erhverv og institutionsformål i tilknytning til plejecentret. Herudover vil det nye plangrundlag give mulighed for, at der kan opføres almene etageboliger ovenpå bebyggelsen.

Ballerup Kommunalbestyrelse godkendte forleden planforslagene, som herefter sendes i offentlig høring i otte uger.

REGION MIDTJYLLAND

HEDENSTED
Demensboliger
Der skal opføres 67 boliger til demente i Hedensted, og Østjysk Boligselskab er bygherre på projektet.

Hedensted Byråd gav forleden sin principielle godkendelse af skema A. En Endelig godkendelse kan ikke gives, før lokalplanen er godkendt, og det ventes at blive til sommer.

Indtil godkendelse af skema A vil boligselskabet skulle afholde cirka 1,2 mio. kr. til rådgivere mv., et beløb, der i byggefasen vil indgå i anlægssummen.

Så længe Skema A ikke er godkendt, kan kommunen i princippet standse projektet med tilhørende tab for boligselskabet, og derfor er der søgt om principiel godkendelsen.

REGION NORDJYLLAND

NØRRE VORUPØR
Udbygning af hotel
Hotel Klitheden, Nr. Vorupør vil bygge ud, og der har været debat om byggehøjden.

Thisted Kommunalbestyrelse godkendte forleden, at der kan arbejdes med en byggehøjde på 13,5 meter, og herefter kan det nødvendige plangrundlag udarbejdes. Oprindelig var der søgt om tilladelse til byggeri i op til 15,5 meter, og bygherre blev bedt om at reducere til 12,5 meter.

Byggeriet skal omfatte restaurant, 30 hotelværelser og 14 lejligheder.

Du kan hver dag se en opdateret liste over nye byggeopgaver (kræver abonnement) i Licitationen-Byggeriets Dagblad. Se hvordan du abonnerer her

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172