23948sdkhjf

Nej til øget betaling for sygedage: Arbejdsgivere er ikke skyld i øget sygefravær

Sygefraværet er stigende i de danske virksomheder. Og det gælder også for virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen, viser de nye tal fra Danmarks Statistik og Dansk Arbejdsgiverforening, som Licitationen- Byggeriets Dagblad bragte i går.

Det stigende sygefravær er desværre vand på de politiske møller, som kværner ufortrødent henimod at hæve den arbejdsgiverbetalte sygdom fra 30 til 40 dage for at give virksomhederne incitament til at skabe et bedre arbejdsmiljø.

At hæve arbejdsgivernes betaling er ren gift for virksomhederne, og det vil formentlig ikke medføre, at virksomhederne af den grund forbedrer arbejdsmiljøet. Det er nemlig ikke alene arbejdsmiljøet, der er den største årsag til det stigende sygefravær.

Derimod er det et faktum, at sygefraværet stiger, når der er højkonjunktur. Blandt andet fordi virksomhederne ansætter medarbejdere, som ikke er så robuste og som måske har en sygehistorie, der under normale omstændigheder ikke ville give dem mange chancer på arbejdsmarkedet. Derfor kan man frygte, at man ved at hæve den arbejdsgiverbetalte sygdom også får virksomhederne til at holde lidt igen med at ansætte de lidt skæve eksistenser og dem med en lang sygehistorie.

Når det er sagt, så er det afgørende at få overblik over, hvordan det hænger sammen i den enkelte virksomhed og afdække årsagerne. Men at øge arbejdsgiverne betaling må være dømt ude!

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093