23948sdkhjf

Gratis tjek af havemaskiner skal få flere mænd til lægen

Mange danske mænd – herunder både mestre og svende - er ikke så gode til at gå til lægen. Mange venter lige og ser tiden an, før de kontakter lægen. For enten går det jo over af sig selv eller også så skal det arbejdes væk. Men netop den indstilling betyder ifølge Forum for Mænds Sundhed, at mænd har langt højere risiko for at udvikle alvorlige sygdomme.

Og selv om det kan lyder som en vanvittig sammenligning: Mange mænd passer heller ikke godt nok på deres havemaskiner. De glemmer at få lavet regelmæssigt serviceeftersyn.
Og netop disse kendsgerninger får nu Husqvarna til at gå sammen med organisationen Forum for Mænds Sundhed til at søsætte en kampagne målrettet mænd, hvor der blandt andet tilbydes et gratis helbredstjek samt serviceeftersyn af haveredskaber.

- Mænd har generelt mange undskyldninger for ikke at få tjekket kroppen, hvis noget føles anderledes. Problemet er bare, at hvis man venter for længe, kan det resultere i alvorlig sygdom. Hos Husqvarna kan vi opleve det samme med vores værktøj, hvis der ikke tages ordentlig hånd om dem. Værktøjet lever et hårdt liv og skal derfor også tjekkes en gang imellem, forklarer Linda Neal, marketing manager for Nordeuropa hos skov- og haveredskabsproducenten Husqvarna.

Gå oftere til lægen, mand
Det gratis tjek af krop og havemaskiner finder sted på mandag den 11. november mellem kl. 14.00 og 18.00 hos Husqvarna-forhandleren BMI på Jyllingevej 135 i København. Her kan man møde op med sit værktøj og samtidig få et gratis helbredstjek af sundhedspersonale fra organisationen REDMINKROP. For at undgå lang ventetid er det nødvendigt at booke en tid på forhånd på Facebook.

- Vi håber, at denne usædvanlige kombination af helbreds- og værktøjstjek vil få mænd til at gå oftere til lægen fremover. Når sygdommen rammer, går det mænd markant værre end kvinder. Mænd dør to til fem gange så hyppigt af hjerte-, kræft-, diabetessygdomme mv., og det handler om forholdet mellem mænd og sundhedsvæsnet. Hvis mænd kommer tidligere til lægen og bliver bedre imødekommet, kan vi nedbringe den alt for store dødelighed, fortæller Svend Aage Madsen, formand for Forum for Mænds Sundhed, der arbejder med at fremme danske mænds helbredstilstand.

Online-test af dit helbred
For de mænd, der ikke kan møde op til sundhedstjekker, lancerer Husqvarna også en online-sundhedstest på www.CheckYourTools.dk hvor man kan svare på simple spørgsmål om bl.a. ens vægt, højde, taljemål, blodtryk, kolesterol, blodsukker, motionsvaner samt smerter i led og muskler. Testen, der er lavet sammen med Red Min Krop kan fortælle, om det er på tide at søge læge.

Husqvarna laver dette kombinerede tjek af mand og maskine over hele Norden i november, som jo også er måneden, hvor der de sidste år har været sat særlig fokus på mænds helbred.

Af sikkerhedsmæssige årsager kan der kun tjekkes haveredskaber af de typer mærker, som BMI sælger eller servicerer. Men alle typer af mænd er naturligvis velkommen til helbredstjekket.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125