23948sdkhjf

Gråt på hvidt: Aalborg Portland udvider produktionen

Aalborg Portland har godt gang i salget til udlandet.

I 2018 øgede cementproducenten eksporten af grå og hvid cement med 6 pct. sammenlignet med året før, og over de seneste fem år er eksporten fra fabrikken i Aalborg øget med mere en 34 pct. fra 746.000 ton i 2014 til over 1 mio. ton i 2018.

Fremgangen skyldes ikke mindst en solid vækst i salget af den særlige hvide cement, som i samme periode er steget med knap 40 pct. fra 505.000 ton i 2014 til over 700.000 ton i 2018. 

- Med undtagelse af vores eget hjemmemarked Danmark, hvor væksten i byggeriet ser ud til at stagnere, mærker vi i disse år fremgang på stort set alle markeder – og det er i høj grad vores hvide cementtype samt vores fokus på innovation og udvikling af materialerne, der driver fremgangen i vores eksport fra fabrikken i Aalborg, fortæller kommerciel direktør René Fich Jespersen fra Aalborg Portland i en pressemeddelelse.

Han påpeger samtidig, at hvid cement i disse år er i høj kurs verden over. 

Belgisk succes og franske fristelser
Et opkøb i Belgien har haft en positiv indvirkning på den øgede eksport af den innovative hvide cement til Benelux-landene. 

Det belgiske kontor blev etableret i sommeren 2017 med fire ansatte, og samme år solgte Aalborg Portland sammen med moderkoncernen Cementir knap 47.000 ton hvid cement i regionen. Det tal blev næsten fordoblet i 2018, hvor cementkoncernen nåede et samlet salg på 85.000 ton. 

Ligeledes åbnede Aalborg Portland i 2017 et nyt siloanlæg i den franske havneby Rochefort – og nu udvider koncernen sin vellykkede vækststrategi med åbningen af nye faciliteter primo 2020 tæt ved Marseilles i Frankrig: 

- Vi har vores rødder i Aalborg, men vi er også en del af en international koncern, der handler med hele verden, og som oplever stor efterspørgsel efter netop vores produkter. Derfor prioriterer vi at være til stede lokalt i de markeder, hvor potentialet er stort – og her har vores strategiske opkøb i Belgien bekræftet, at en øget lokal tilstedeværelse kan bære frugt. Vi håber derfor at kunne videreføre vores gode erfaringer med en øget tilstedeværelse i Frankrig, forklarer René Fich Jespersen.

Mere salg og flere produkter  
Aalborg Portland-koncernen ser da også optimistisk på eksporten i fremtiden. I 2019 er forventningen at udvide salget med flere produkttyper såsom pre-mix til Ultra-High Performance Concrete (UHPC).

Samtidig er der udsigt til udvikling af organisationen i Danmark og udlandet.

- Det bliver vores investering i det franske marked naturligvis også en vigtig del af fremadrettet, påpeger René Fich Jespersen. 

Aalborg Portlands fabrik producerede i 2018 godt 2,34 mio. ton grå og hvid cement, hvoraf 44 pct. eksporteres.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082