23948sdkhjf

Rockwool får klimapris i Oslo

På en af Europas største klimakonferencer, ZERO, modtog Rockwool forleden årets "Business Climate Award 2019".

Rockwool vandt prisen for den nye, innovative teknologi på mineraluldsfabrikken Moss i Norge. Den nye teknologi sikrer en omlægning af energiforbruget, der vil reducere fabrikkens CO2-udledning med 80 pct. . Samtidig betyder den nye teknologi, at fabrikken kan genanvende gammel stenuld i produktionen og forventer dermed at reducere mængden af affald med 95 pct.
- Bæredygtighed er en essentiel del af vores forretning, og vi er meget stolte over at modtage denne pris netop her i Norden, der er så langt fremme på klimaområdet. Med den nye produktionsteknologi på plads bliver vi i stand til at imødekomme en øget efterspørgsel på genanvendelige byggematerialer med lavt CO2-aftryk. Vi takker ZERO-organisationen for anerkendelsen af vores arbejde og selvfølgelig også til ENOVA, der har støttet pilotprojektet på fabrikken i Moss, sagde Jens Birgersson, Rockwool's CEO, da han fik overrakt prisen.

Bæredygtig produktionsteknologi
Det var under ZERO, en af Europas største klimakonferencer, at Rockwool blev udråbt til vinder af erhvervslivets klimapris den 6. november 2019. Formålet med denne pris er at opmuntre til klimavenlig innovation i norske selskaber samt at gøre opmærksom på virksomheder, som har opnået gode resultater og er foran i feltet.

- At årets vinder er en industriel aktør i byggebranchen er en stor glæde. Både i industrien og i byggebranchen står vi overfor store udfordringer med at udvikle mere bæredygtige produktionsteknologier. Her indtager Rockwool en førerposition, siger Marius Holm, adm. direktør i miljøorganisationen ZERO i pressemeddelelsen fra Zero.

Alle de nominerede virksomheder "skal have lanceret eller implementeret reelle innovationer på deres områder. Det kan være både teknologiske landvindinger eller forretningsmodeller, der fremmer klimavenlige løsninger eller anden klimavenlig konvertering. Resultatet skal være betydelige udslips-reduktioner eller bidrage til at indføre teknologi med lave emissioner".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156