23948sdkhjf

VVS-firma sætter værktøjstyvene skakmat

Digital registrering, DNA-mærkning, skiltning, bilalarmer og sund fornuft.

Det er kodeordene i en målrettet indsats, der over de sidste år har sat en effektiv bremse på tyveri af værktøj, materialer og udstyr fra John Jensen VVS – et VVS firma i Hedehusene med ca. 100 biler, der døgnet rundt kører rundt til arbejdsopgaver overalt på hele Sjælland.

- Vi har sat tyvene skakmat og værkstedskontoen på hold med sund fornuft og enkle virkemidler, konstaterer Peter Christensen, der er ansvarlig for værktøj, lager og servicebiler i John Jensen VVS.
Han tilføjer at alle firmaets værktøjer af en vis værdi er digitalt registreret og mærket med usynlig DNA-maling, der anbefales af politiet og anvendes af byggebranchen i mere end 30 lande, og fortsætter:

- DNA-mærkningen giver politiet en let håndterbar og hurtig mulighed for at finde og returnere stjålet værktøj til dets rette ejer, og vi kan se at det virker. Således fik vi før sommerferien for første gang i mine snart 13 år i firmaet via politiet returneret værktøj, der var blevet stjålet fra en af vores byggepladser, og i starten af oktober fik vi en opringning fra politiet, der har fundet vores værktøj i en bil tæt på grænsen til Polen.

Sund fornuft
Peter Christensen fortæller videre, at alle firmaets biler er udstyret med tydelig skiltning, som i klart sprog fortæller, at alt værktøj er mærket, og han pointerer, at og det bedste udgangspunkt for at komme tyvene i forkøbet er ved brug af sund fornuft at sætte sig ind i tyvenes tankegang.
- Umiddelbart fjerner vi selvfølgelig i videst muligt omfang de dyre værktøjer, når bilerne parkeres om natten, men dybest set handler det om at gøre det besværligt og usikkert for uvedkommende at få fingre i og afsætte det værktøj, som ligger i bilerne.

- Derfor er alle vores nye biler udstyret med bilalarmer, vi har ikke ruder i bilernes varerum, og der er lukket af mellem førerkabine og varerum.
- Men derudover instruerer vi alle medarbejdere om altid at parkere et oplyst sted og gerne med bagsmækken op ad en mur eller en hæk, så det bliver besværligt at bryde ind, ligesom vi opfordrer montørerne om at bede deres naboer om at holde et vågent øje med vores biler.

- Og, understreger Peter Christensen, vi anmelder hurtigst muligt alle tyverier – store som små - til politiet. Der kunne jo være tale om en hel serie af indbrud, og ved hurtigt at anmelde et tyveri øger vi politiets muligheder for at forfølge eventuelle spor fra tyvene.

Sidegevinst
Peter Christensen fortæller videre, at den målrettede indsats mod indbrud i servicebilerne sammen med en omhyggelig digital registrering af alt værktøj har haft en positiv og målbar effekt på værkstedets svindkonto, og peger samtidig på en væsentlig sidegevinst.
- Ikke alene har vi på værkstedet altid et præcist overblik over, hvilke værktøjer vi har, og hvor de befinder sig. Derfor kan vi planlægge hvilket værktøj der er brug for på den enkelte opgave og sammensætte ”værktøjspakker” efter unikke behov på en byggeplads og derved sikre et effektivt arbejdsforløb.

- Men samtidig har medarbejdere ude på opgaverne via en app på mobiltelefonen et præcist overblik over, hvilke værktøjer de har med i bilen, og skulle de mangle et værktøj, kan de umiddelbart se, hvor værktøjet er, og hvem der bruger det.

- På den måde kan vores montører inddrage adgangen til særlige værktøjer i en mere effektiv planlægning af opgaverne.

- Endelig hører det med til historien, at medarbejderne løbende melder ind til værkstedet, hvilken forfatning værktøjet er i, så vi konstant kan holde det i opdateret topform og undgå spildtid på grund af værktøjer, som ikke fungerer optimalt.
- Dermed sikrer den digitale registrering kombineret med de løbende tilbagemeldinger win-win-win situation, der kommer både kunderne, medarbejderne og firmaet til gode i form af en effektiv udnyttelse af dyre værktøjer, mindre spildtid og større arbejdsglæde, fremhæver Peter Christensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094