23948sdkhjf

Han skal stå i spidsen for smart bygningsdrift på Sjælland

Efter 11 år i Latinamerika vendte Søren Nielsen i 2010 tilbage til Danmark, hvor han har stået i spidsen for en række projekter, hvor medarbejderne har haft vidt forskellig baggrund. Nu er han blevet regionschef i Nordomatic Danmark A/S, der efter flere lokale opkøb arbejder målrettet på at udvikle en fælles arbejdskultur, der skal fastholde og tiltrække de rigtige medarbejdere – og højne kundetilfredsheden

Med afsæt i visionen om at blive en af Nordens førende aktører inden for Smart Buildings har Nordomatic gennem det sidste par år foretaget en række målrettede opkøb i Danmark. Siden 1997 har det danske selskab i den voksende teknikspecialist været kendt som Dominus, men sidste år skiftede den Herning-baserede familievirksomhed sammen med de øvrige selskaber i Norge og Sverige navn til Nordomatic.

Efter de mange lokale opkøb rundt omkring i Danmark har virksomheden været i gang med en kraftig strømlining af kompetencer og løsninger, der er rettet ud mod kunderne og markedet. Digitalisering finder i stigende grad vej til løsninger inden for smart bygningsdrift og energioptimering, der er Nordomatics speciale.
- Den teknologiske udvikling går ekstremt stærkt, og som en af de største aktører inden for vores felt kræver det både opkvalificering af medarbejdere og optimering af egne arbejdsgange for at bevare førertrøjen, fortæller adm. direktør Toke Juul fra Nordomatic Danmark A/S.

Fælles værdier som afsæt
I takt med implementeringen af de mange opkøb er det blevet stadig mere tydeligt for den danske ledelse, at forskellene i arbejdsmetoder og kultur har medvirket negativt til en række projekter og et fald i kundetilfredsheden især på Sjælland.
Derfor gik Toke Juul i gang med at lede efter en regionschef, der med erfaring fra sammenbragte organisationer kunne sætte fokus på arbejdskulturen, så de dygtige teknikspecialister og medarbejdere i højere grad fronter kunder og opgaverne med afsæt i de samme værdier og grundholdninger. Til at stå i spidsen for fremstødet er 48-årige Søren Nielsen ansat som ny regionschef for aktiviteterne øst for Storebælt.

Med afsæt i internationale erfaringer og sin store viden fra komplekse organisationer med mange forskellige kompetenceprofiler og nationaliteter får Søren Nielsen blandt andet ansvaret for at bidrage til en fælles arbejdskultur i vækstvirksomheden, der har jyske rødder, som stadig præger kulturen.
- Når det kommer til at skabe et godt fundament for en fælles arbejdskultur i en virksomhed har Søren de helt rigtige kompetencer. Udover at være fagligt dygtig har vi ledt efter en person, som formår at være empatisk og tillidsfuld overfor medarbejderne. For en god leder er helt afgørende for at skabe et godt arbejdsmiljø, understreger Toke Juul.

Virksomhed i udvikling
Den nye regionschef kommer fra en stilling som afdelingschef hos Bladt Industries A/S, hvor han senest havde ansvaret for projektlederkontoret i Østdanmark og Sverige. Her var han blandt andet med til at opføre den ikoniske Køge Nord Station, der strækker sig over Køge Bugt Motorvejen.

- Det har været ekstremt spændende at være en del af et internationalt miljø i mange år. Nu glæder jeg mig til at anvende erfaringerne i en vækstvirksomhed som Nordomatic, der trods vækst og ambitioner har ekstrem fokus på kvalitet i den enkelte opgave. Her er et godt internt samarbejde ekstremt vigtigt, fordi det bidrager til trivsel på arbejdspladsen, som igen smitter af på kundens oplevelse, siger Søren Nielsen.

Den nye regionschef er oprindelig uddannet maskinmester og har efterfølgende taget en rækker kurser i ledelse og økonomi. Han arbejdede i en årrække for blandt andet Aarsleff i Nicaragua, hvor han havde ansvaret for op til 60 lokale ansatte i forbindelse med den daglige drift af asfaltfabrik, mine og knusningsanlæg. Senere arbejdede han for Andritz Feed & Biofuel i Venezuela, hvor han var med til at etablere virksomhedens salgsorganisation i Latinamerika. I Danmark har Søren Nielsen også løst opgaver for Munck Asfalt og Københavns Energi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188