23948sdkhjf

Første kvindelige gulvlægger: Nu skal hun være rådgiver

Der er stor efterspørgsel på viden og knowhow om effektive gulvløsninger blandt håndværkerne i Storkøbenhavn, og Ardex opruster derfor med en ny teknisk konsulent. Og det er ikke hvem som helst, man har hyret ind til at løfte salg og rådgivning i området: 37-årige Mette Konggård Iversen er nemlig Danmarks første kvinde med svendebrev i 2003 som gulvlægger.
Hun kommer fra gulvvirksomheden ABC Gulve ApS, hvor hun i over to årtier har udført stort set alle typer af gulvopgaver i en lang række forskellige projekter.

- Jeg er først og fremmest en teamplayer, der lægger vægt på gode kolleger, og på at man løfter i flok. Som byggeriet ser ud i dag, hvor alle løber stærkt fra start til slut, er det afgørende, at der er et godt samarbejde hele vejen rundt, fortæller hun.

Fokus på høj faglighed
Mette Konggård Iversen startede i lære som gulvlægger i 1999 og blev færdig fire år senere hos ABC Gulve Aps, der har base i Solrød Strand. Her har hun været svend siden afslutningen af uddannelsen og netop nået at fejre 20-års jubilæum, før hun nu starter hos Ardex fra november 2019.

- Da jeg startede i faget, søgte jeg læreplads alle steder, men ud over ABC Gulve var der ingen, der ville ansætte en kvindelig lærling. Fra første dag blev jeg imidlertid bidt af gulvfaget, og dét, at jeg er kvinde, har ikke gjort nogen forskel i forhold til det daglige arbejde. For eksempel var jeg da stadig med ude at lægge gulv tre dage før, jeg fødte mit første barn, griner hun.
Markedschef Allan Petersen fra Ardex er ikke i tvivl om, at Mette Konggård Iversen bliver et stort aktiv:

- Vi oplever voksende interesse for rådgivning om de rette valg af løsninger, og derfor har vi valgt at styrke teamet med endnu en skarp gulvprofil. Mette kommer med en solid håndværksmæssig baggrund og mange års erfaring i faget, så hun kender håndværkernes hverdag og udfordringer helt ind til benet.

En solid base for forretningsudvikling
Ansættelsen af Mette Konggård Iversen sker umiddelbart efter, at Ardex i oktober lancerede partnerskabsordningen GulvPartneren. Ambitionen er at supplere virksomhedens daglige rådgivning med målrettede kurser, der også sigter mod at give håndværkerne de nødvendige redskaber til at udvikle deres egen forretning.

- Både produkter, byggeteknik, lovgivning og bygherrekrav ændrer sig hurtigt og ofte. Vi ser på den baggrund en vigtig opgave i at hjælpe gulvhåndværkerne med at skabe en god base for deres egen forretningsudvikling. Og det handler først og fremmest om at styrke deres faglige muligheder, ikke kun via den daglige rådgivning, men også via målrettet opkvalificering og certificering af håndværkerne på vores fabrik i Hedensted og hovedsæde i Herlev, understreger Allan Petersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078