23948sdkhjf

Undgå bøde: Husk de rigtige oplysninger på varebilen, mester!

Mange virksomheder glemmer at påføre cvr-nummer og virksomhedens navn på siden af deres varebiler
Motorstyrelsens kontrolaktioner i 2019 viser, at mange virksomheder glemmer at påføre deres virksomheds cvr-nummer eller navn på siden af deres varebiler. Det medfører en bøde på 5.000 kr., som relativt nemt kunne være undgået. Derfor skruer Motorstyrelsen nu op for vejledningen på området.

- Det er ærgerligt at skulle betale en bøde på 5.000 kr., bare fordi man har glemt at sætte nogle klistermærker på en bil. Derfor opfordrer vi virksomhederne til at tjekke, at deres biler har de korrekte oplysninger påført, siger Jørgen Rasmussen, der er underdirektør i Motorstyrelsen.
Med en folder i forruden, opslag på sociale medier og information til relevante brancheforeninger vil Motorstyrelsen minde erhvervsdrivende med varebiler på gule plader om reglerne. Oplysningerne på siden af varebilen gør det lettere for myndighederne at kontrollere, om der bliver betalt skat af det arbejde, der udføres, og reglerne bidrager derfor til at dæmme op for sort arbejde og social dumping. Derfor er der ingen vej uden om reglerne.

- Målet med vores vejledningsindsats er, at flere virksomheder får placeret de lovpligtige informationer på deres køretøjer og derfor undgår bøder i forbindelse med Motorstyrelsens kontrolaktioner, siger Jørgen Rasmussen.

Alle varebiler på gule plader og med en tilladt totalvægt under fire tons skal have synligt cvr-nummer og virksomhedsnavn på bilen. Der er desuden en række krav om for eksempel placering, bogstavstørrelse, kontrastfarve m.m., som oplysningerne på bilen skal leve op til.
Virksomhederne kan læse mere om reglerne og kravene til de påførte oplysninger i Motorstyrelsens brugervejledning eller ved at kontakte Motorstyrelsen på 72 22 15 00.


Artiklen er en del af temaet Varebiler.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.112