23948sdkhjf

Byggesalget skuffer: Sanistål rokerer om og nedjusterer

Sanistål nedjusterer sine forventninger til 2019 og lancerer samtidig strategien Genesis, der skal løfte salget. Samtidig sker der en omfattende organisationsændring.

Årsagen er, at Sanistål tidligere på året oplevede et fald i omsætningen til danske byggekunder. Dog var forventningen, at salget til byggekunderne ville være tilbage på normalt niveau sidst på året.

- Vi har løst de SAP-udfordringer, der fik visse byggekunder til at holde igen. Vi vinder igen nye projekter og er godt i gang med at genoprette samhandlen, men det går langsommere end ventet. Oven i rammes vi i industri af lavere efterspørgsel fra blandt andet vindmølleproducenter og deres underleverandører, og derfor ventes salget til industri nu at blive på niveau med sidste år, hvor vi tidligere forventede en vækst i salget til dansk industri i år, siger admininistrerende direktør Christian B. Lund, Sanistål.

Driftindtjening halveret
Grossisten sænker derfor forventningerne til driftsindtjeningen (EBITDA) i niveauet 45 mio. kr. i de tilbageværende aktiviteter - efter frasalget af ståldivisionen - i 2019 som følge af lavere end ventet salg til danske kunder. Forventningerne til driftsindtjeningen (EBITDA) i 2019 udgør nu 60-80 mio. kr. mod tidligere 140-160 mio. kr.

Desuden ventes restruktureringer af organisationen i forbindelse med den nye strategi at udløse yderligere engangsomkostninger i niveauet 35 mio. kr., som afholdes i 4. kvartal 2019.

Samlet set ventes EBITDA at være belastet af engangsomkostninger i niveauet 65 mio. kr., fordi der også skal implementeres et nyt SAP-system. 

Divisioner smeltes sammen
I forbindelse med lanceringen af den nye strategi, Genesis, og offentliggørelsen af en målsætning om at hæve EBITDA-marginen til 9 pct. i 2022 mod forventet 4 pct. i 2019, omlægger Sanistål den danske organisation for at understøtte den nye strategi og som konsekvens af det utilfredsstillende resultat i byggeridivisionen.

Ved omlægningen ophæves divisionerne Byggeri og Industri, og linjefunktionerne samles i fem sideordnede enheder.

Efter ændringerne vil koncernledelsen bestå af administrerende direktør Christian B. Lund, økonomidirektør Flemming Glamann, direktør Jesper Høj(Commercial), direktør Andreas Borup Christensen(Customer Service), direktør Morten Bak Jantzen(Purchasing), direktør Stephan Schuler (Supply Chain), direktør Vibeke Stiil Frederiksen(IT), økonomichef Henrik Kluug Sørensen(Finance & BI) og direktør Guntis Sokolovskis(Østeuropa).

Grossisten forventer, at dennye organisation ventes at være fuldt indkørt ved årsskiftet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093