23948sdkhjf

Scandi Byg vinder største enkeltordre til dato

Næsten 500 studieboliger får som det første byggeri både DGNB Guld-certificering og Svanemærket

PensionDanmark og Boligfonden DTU sætter nu gang i et stort boligprojekt i Lyngby med 478 studieboliger. 

Som totalentreprenør er valgt Scandi Byg i Løgstør, der er landets største inden for industrialiseret modulbyggeri. Projektet er virksomhedens hidtil største enkeltstående ordre, fortæller Scandi Bygs adm. direktør Thomas Raunsbæk: 

- Vi er selvsagt meget glade for at have vundet vores hidtil største ordre, der sikrer et højt momentum i virksomheden også i de kommende år. PensionDanmark er en af Danmarks største bygherrer, og derfor er valget af modulbyggeri og Scandi Byg en vigtig milepæl i udviklingen mod et mere innovativt byggeri, siger han i en pressemeddelelse fra Pensiondanmark om projektet. 

Alle 478 boliger skal produceres i Scandi Bygs strømlinede produktion i Løgstør i Nordjylland, hvilket blandt andet også indebærer brug af robotter. Når boligerne er bygget, bliver de efterfølgende kørt til byggepladsen på Lundtoftevej 160 i Lyngby, hvor blandt andet fundamentet klargøres sideløbende med, at boligerne er blevet bygget. Det er således med til at sikre en markant kortere byggeproces. 

- Vi har valgt Scandi Bygs modulbyggeri, og da de leverer Svanemærkede boliger som standard, vil de nye boliger som det første byggeri i Danmark både blive bæredygtighedscertificeret til DGNB Guld og samtidig Svanemærket, siger PensionDanmarks adm. direktør Torben Möger Pedersen i pressemeddelelsen.

Fakta: Lundtoftevej 160 

Beliggenhed Lundtoftevej 160, Lyngby

Samlet areal: 17.500 kvm

Antal boliger: 478

Indflytning: Første etape fra sommeren 2020

Totalentreprenør: Scandi Byg

Arkitekt: Tegnestuen Vandkunsten

Bygherre: PensionDanmark og Boligfonden DTU

Certificering: DGNB Guld og Svanemærket

 Halvandet års arbejde
De 478 studieboliger skal afleveres i tre etaper. Boligerne bliver opført i perioden fra januar 2020, og de sidste boliger vil stå klar til indflytning allerede i sommeren 2021. Det drejer sig om i alt 17.500 kvm, der bliver fordelt på otte blokke i fire etager, hvor der også vil blive opført fællesrum og -køkken, vaskeri, sportsfaciliteter mv: 

- Her har vi fundet en rigtig god løsning, hvor både pris, kvalitet og tidsplan matcher vores ønsker. Modulbyggeri har nemlig den helt store fordel, at fundamentet kan støbes samtidig med, at boligerne bliver bygget. Det betyder, at vi allerede i sommeren 2020 kan have de første cirka 150 boliger klar til indflytning, forklarer Boligfonden DTU’s direktør, Mikael Hyttel Thomsen, i pressemeddelelsen. 

Lokalplanen forventes endelig godkendt januar 2020, hvorefter arbejdet igangsættes.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127