23948sdkhjf

PAS PÅ: Kollega med problemer kan trække dig med ned

Det seneste halve år har private virksomheder og det offentlige 61.110 gange ikke kunnet besætte en stilling med den profil, de ønskede. I lidt over halvdelen af tilfældene blev stillingen derfor slet ikke besat. Ellers var det en ansøger uden alle de ønskede kvalifikationer, der fik jobbet. Resultatet er 31.000 ubesatte jobs i det seneste halve år, fremgår det af opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

I byggeriet er det især svært at finde tømrere og elektrikere.

Udover at gøre det svært for virksomhederne at tage flere opgaver ind og løse dem effektivt, så betyder efterspørgslen på arbejdskraft også et pres på lønnen i byggeriet. Selvom man altid må forvente en vis lønglidning, når der er højkonjunktur, så er der flere virksomheder som har svært ved at honorere kravene om øget løn. Og der er kontant afregning. Får medarbejderen ikke den krævede lønstigning, så får han ansættelse hos konkurrenten.

Lige nu er højkonjunkturen kølnet lidt af og konkurrencen om opgaverne er skærpet. Det resulterer som regel i lavere priser. Og lavere priser og pres på lønnen er en giftig cocktail, der allerede truer de virksomheder, som i forvejen har drevet forretning med lave dækningsgrader.

Det er markedskræfterne - udbud og efterspørgsel - som både i opgangs- og nedgangsperioder skiller fårene fra bukkene. Lige nu gælder det også om at være forsigtig, så man ikke bliver trukket ned af en samarbejdspartner, som går og skranter.

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156