23948sdkhjf

Snart slut med elkabler i luften

Montører fra elnetselskabet Elektrus har arbejdet ihærdigt på at få taget alle luftbårne elledninger til boliger og erhverv ned – og erstatte dem med nedgravede kabler i jorden.

Der er i seneste år gennemsnitligt lagt 3,5 kilometer elkabler i jorden årligt i Elektrus' forsynings-område i Helsingør by.

Og nu er arbejdet nået til den sidste vej.

I denne og næste uge kan beboerne på Åkjærsvej se med, når luftledningerne pilles ned – og nye kabler lægges i jorden på den lille vej over for Gefionscenteret.

Afdelingsleder i Elektrus René Holm Nielsen har arbejdet med nedtagningen af luftledninger de sidste mange år sammen med selskabets montører.

- Vi er noget nær verdensmestre til at levere strøm uden afbrydelser til forbrugerne i Danmark. Der er stort set altid strøm i kontakten. Det her projekt handler i bund og grund om at minimere risikoen for strømafbrud yderligere og sikre vores investeringer. Ved at lægge kablerne i jorden undgår vi, at de falder ned eller bliver beskadiget af hårde vindstød i de mange efterårs- og vinterstorme, og vi sikrer endnu mere stabil strøm til kunderne, siger René Holm Nielsen.

Når arbejdet på Åkjærsvej afsluttes vil samtlige Elektrus’ elledninger til boliger og erhverv være kabel-lagt i jorden.

De få luftledninger der stadig er synlige i gadebilledet, særligt i Helsingør Centrum, er en del af Helsingør Kommunes gadebelysningsanlæg og vedrører ikke det elnet, der forsyner boliger og erhverv.

De nedtagne elledninger bliver solgt som metalskrot, så kobberdelene kan genanvendes.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11