23948sdkhjf

Otte gode råd: Sådan undgår du indbrud i varebilen

I 2018 var der ifølge Rigspolitiet registreret 6.943 tyverier fra varebiler i Danmark. Selvom antallet af er højt, så er der tale om et fald i forhold til 2017, hvor der var registreret 8.049 tyverier fra varebiler.

Men selvom udviklingen går i den rigtige retning, så er det stadigvæk alt for mange virksomheder, der hver dag må ud at investere i nyt udstyr for mange tusind kroner og aflyse deres kundebesøg.

Læs også: Frække tyverier: Stikker af med lånebiler

Vil du undgå, at din bil bliver en del af statistikken, kan det være en god idé at tage sig nogle forholdsregler, så tyvene går uden om lige netop din varebil.
For at du kan sikre dig bedst muligt mod indbrud i din varebil, har SMVdanmark, ved hjælp fra autoorganisationerne og Rigspolitiet, udarbejdet otte gode råd til dig.

- For nogle vil det virke unødigt kompliceret at følge alle otte råd til punkt og prikke blot for at kunne beholde sine ting i fred. For andre er risikoen for indbrud i deres varebil så stor og vejer langt tungere end besværet med kun at kunne gå ud ad bagdørene. Som virksomhedsejer må du derfor gøre op med dig selv, hvor stor en risiko du har for indbrud i din varebil, og hvor mange af reglerne, det er realistisk at følge, så hverdagen stadig hænger sammen, forklarer SMV Danmark.

Otte råd mod indbrud i varebiler
1. Lad vær med at efterlade særligt værdifuldt værktøj/måleudstyr i varebilen
2. Mærk dit værktøj og måleudstyr, hvis det efterlades i varebilen (DNA-spray og/eller GPS-tracking)
3. Undgå at parkere varevognen på øde og mørke steder
4. Placér varevognen, så det er besværligt at komme til varevognens side og bagdøre
5. Køb en bil uden vinduer, eller få sat en spejlfilm på, så tyven ikke kan kigge ind
6. Sørg for, at varerummet ikke kan åbnes fra førerkabinen (deaktiver knappen i kabinen, der låser dørene op til varerummet)
7. Sæt en indvendig hængelås på indersiden af sidedøren (som til skuret derhjemme), og gå ud ad bagdørene
8. Montér en spærre på anhængertrækket, der forhindrer bagdørene i at kunne åbne.

Artiklen er en del af temaet Varebiler.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125