23948sdkhjf

Varebilskontrol: Fejl på hver anden bil udløser løftet pegefinger

Tungvognscenter Øst har torsdag den 21. november og fredag den 22. november afholdt en målrettet kontrol af varebiler. Her har politiet haft særligt fokus på de nye regler, der trådte i kraft den 1. juli i år.

Nogle varebilschauffører er muligvis blevet klogere efter kontrollen, for flere af chaufførerne havde ikke styr på dokumentation og særlige tilladelser.

Torsdag den 21. november mellem klokken 11 og 14 stod Tungvognscenter Øst på Ellebjergvej og Gammel Køge Landevej i Valby, hvor i alt 26 varebiler blev stoppet og kontrolleret.

Halvdelen af bilerne blev genstand for politiets rapporter. Der var blandt andet forvirring omkring tilladelse til godskørsel, lejekontrakter, firmanavn og logo på bilerne, og en enkelt chauffør havde ikke et varebilsuddannelsesbevis.

Alt for mange sager
Fredag var Tungvognscenter Øst på besøg ved Taastrup Trafikcenter, hvor mindst 25 varebiler er kontrolleret. Af dem blev 11 biler genstand for politiets rapporter indtil nu.

Fem af disse manglede enten et varebilsuddannelsesbevis, firmanavn på bilen, tilladelse til godskørsel eller kørekort.

Seks blev vejledt af politiet, fordi de manglede de rette kontrakter og tilladelser, ikke havde medbragt uddannelsesbeviset eller manglede CVR-nummer på bilen.

Kontrollen giver anledning til, at politikommissær Henrik Fobian fra Tungvognscenter Øst vil viderebringe en særlig opfordring til varebilschauffører og virksomheder, der benytter varebiler til transport af gods:

- Jeg synes, det er ærgerligt, at en så stor del af de kontrollerede biler ikke havde papirer og dokumentation i orden. Selvom reglerne er forholdsvis nye, så er det rigtig vigtigt, at både chauffører og virksomheder er opmærksomme på, at reglerne overholdes, siger politikommissæren fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Tungvognscenter Øst er placeret i Midt- og Vestsjællands Politi, men dækker hele Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm.

Artiklen er en del af temaet Varebiler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094