23948sdkhjf

Rambøll køber Henning Larsen

Konsolideringen fortsætter i rådgivnings- og arkitektbranchen.

Danmarks største rådgivningskoncern Rambøll Gruppen har købt en af landets største arkitektvirksomheder, Henning Larsen Architects.

Det oplyser selskaberne i en fælles pressemeddelelse.  

Købet træder i kraft den 2. januar 2020.  

For Mette Kynne Frandsen, adm. direktør og partner i Henning Larsen, giver samarbejdet store muligheder.

- Vi har netop leveret det bedste årsregnskab i virksomhedens historie. Det er drevet af en global ekspansion og projekter fordelt på seks kontinenter. Sammen med Rambøll får vi muskler til at tage det næste skridt i vores internationalisering og styrke vores muligheder for at lave bæredygtigt visionært byggeri, der leverer konkrete løsninger på nogle af de mest krævende udfordringer, som præger byer og samfund rundt om på kloden, siger Mette Kynne Frandsen i en pressemeddelelse. 

Mette Kynne Frandsen fortsætter som adm. direktør, når Henning Larsen bliver en del af Rambøll-koncernen. Arkitektfirmaet, der kan fejre 60-års jubilæum i år, fortsætter også under sit eget navn.

At Henning Larsen nu bliver en del af Rambøll Gruppen er et vigtigt strategisk skridt for Rambøll. I det kommende år er ambitionen at etablere en global arkitekturforretningsenhed med cirka 800 arkitekter og landskabsarkitekter.

Ifølge koncernchef i Rambøll Gruppen Jens-Peter Saul betyder det, at Rambøll får mulighed for at komme endnu tættere på virksomhedens kunder.
- Med Henning Larsen forener vi arkitektur, ingeniørvidenskab, integreret design og stærke digitale løsninger, der sætter et positivt bæredygtigt aftryk globalt. For Rambøll betyder købet også, at vi kan styrke vores dialog med kunderne i de tidlige faser af projekterne, hvor fokus er på koncept- og ideudvikling og dermed bidrage til, at forudsætninger for bæredygtigt design tænkes ind fra begyndelsen. Sammen får vi en unik position i konkurrencen om de mest spændende og krævende projekter og øger internationalisering med et stærkt skandinavisk afsæt, siger Jens-Peter Saul.

Henning Larsen Architects har netop offentliggjort regnskab for 2018/19. Omsætningen steg fra 279 mio. kr. til 336 mio. kr. og samtidig blev overskuddet fra 39 mio. kr. til 46 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11