23948sdkhjf

Rigmand og fond donerer en halv milliard til Aarhus’ stadiondrømme

Salling Fondene og Lind Invest står klar med en halv mia. kr. - 250 mio. kr. fra hver - til etablering af et nyt stadion og udvikling af området omkring. 

Visionen er et stadionområde, der kan favne og tilgodese de mange mennesker, der i dag benytter området og samtidig videreudvikle det for bredde- og eliteaktiviteter.

Det skriver Lind Invest og Salling Fondene i en fælles pressemeddelelse.

Donationen er derfor også betinget af, at Aarhus Kommune med en helhedsplan for området kan fastholde de unikke rekreative muligheder og samtidig udbygge de mange faciliteter i arealet omkring Aarhus Idrætspark, Væddeløbsbanen og de grønne områder, vil parterne udløse donationen. 

Forarbejdet begynder nu med en undersøgelse.

 

For at indtænke alle interessenter og muligheder har Salling Fondene allerede imødekommet en ansøgning fra Aarhus Kommune om støtte til en grundig forundersøgelse og har i første omgang doneret fem mio. kr. til forarbejdet. Men meget større beløb kan altså være på vej til udviklingen af denne del af Aarhus. 

- Den store folkelige interesse for området omkring stadion viser, at der er behov for en sammenhængende plan, hvor hele området bliver tænkt ind. Med den indledende donation fra Salling Fondene giver vi Aarhus Kommune mulighed for at finde den rette, sammenhængende løsning, og samtidig er vi klar til at støtte med yderligere 250 millioner kroner, så Aarhus kan bevare og forny dette enestående sted, siger Jens Bjerg Sørensen, formand for Købmand Herman Sallings Fond. 

Unikt samarbejde mellem købmænd
Salling Fondene og Lind Invest har i dialog med Aarhus Kommune udarbejdet en hensigtserklæring, hvori opsatte forudsætninger for donationen indgår. Det forventes blandt andet, at Væddeløbsbanen og de omkringliggende skove og grønne områder er en del af helheden, samt at der foreligger en langsigtet driftsplan for et nyt stadion. 

Allerede kort efter nytår kan Aarhus Kommune sætte forundersøgelsen i gang og dermed afdække mulighederne for at gennemføre et helhedsorienteret projekt i stadionområdet. Borgmester Jacob Bundsgaard er på vegne af Aarhus Kommune begejstret for initiativet fra Lind Invest og Salling Fondene. 

Ifølge stiften.dk kan arbejdet gå i gang mellem 2021 og 2023 med den overordnede udviklingsplan, planlægning og de første anlægsarbejder, hvis alt går efter planen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093