23948sdkhjf

Nyt italiensk firma får kæmpekontrakt på Storstrømsbroen

Italiensk entreprenør med store anlægsprojekter i Saudi-Arabien og Qatar har fået en af de største kontrakter på Danmarks tredjestørste bro, Storstrømsbroen

Italiensk entreprenør med store anlægsprojekter i Saudi-Arabien og Qatar har fået en af de største kontrakter på Danmarks tredjestørste bro, Storstrømsbroen. 

En af de største og vigtigste anlægskontrakter på den nye Storstrømsbro går til endnu et italiensk firma. 

Det er den store bygge- og anlægsentreprenør CEM Estero fra det nordlige Italien, der er på vej til Danmark. 

Det bekræfter hovedentreprenøren på brobyggeriet, Storstrøm Bridge Joint Venture (SBJV), over for Fagbladet 3F. 

- Vi forventer, at firmaet starter på byggepladsen i januar 2020. Det er en større del af den samlede kontrakt, men af konkurrencemæssige hensyn kan vi ikke oplyse, hvor stor en del, siger Christian Lemvigh, der er kommunikationsansvarlig for SBJV. 

Italienske SBJV vandt i 2017 udbuddet på Storstrømsbroen, som bliver Danmarks tredjestørste bro og kommer til at koste 2,1 mia. kr. 

CEM Estero skal stå for produktion af fundamenter og brofag, som bliver formet af stål og støbt beton i fire kæmpemæssige fabrikshaller på Masnedø.

Bruger egne folk på opgaver
CEM Estero er et ubeskrevet blad i Danmark. Selskabet har kontorer i Italien og de to oliestater Saudi-Arabien og Qatar. 

Langt hovedparten af CEM Esteros aktiviteter er i Mellemøsten, hvor de har været med til at opføre store industrianlæg, metrostationer, lufthavnen i Doha, et Hilton-hotel og højhuse i et finansdistrikt i Riyadh opkaldt efter kong Abdullah af Saudi-Arabien.

Christian Lemvigh, kommunikationsansvarlig for SBJV, fortæller, at CEM Estero tager deres egen arbejdskraft med til Danmark.

- Firmaet vil primært bruge deres egne folk, så de fleste vil være italienere, siger han. 

SBJV forventer, at CEM Estero vil have 80-100 bygningsarbejdere på Storstrømsbro-byggeriet, når de er kommet op i omdrejninger i løbet af foråret 2020. 

Lige nu er der i alt omkring 200 medarbejdere i gang på de store byggepladser på det sydlige Falster og på Masnedø. 

Christian Lemvigh fortæller også, at CEM Estero ligesom de øvrige firmaer på byggeriet vil melde sig ind i Dansk Byggeri og skal undergå løbende løntjek med deltagelse af blandt andre 3F. 

Italienere skal transportere og montere broelementer
Også et andet stort italiensk entreprenørselskab er hyret til opførelsen af Storstrømsbroen. 

Det bliver nemlig italienske Fagioli, der kommer til at stå for at transportere broelementerne og montere dem i Storstrømsfarvandet, oplyser Christian Lemvigh. 

Efter planen skal den nye bro stå klar til både bil- og togtrafik i 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079