23948sdkhjf

Byggecenterkæde klar til øget grøn satsning

STARKs årlige bæredygtighedsundersøgelse viser, at knap halvdelen af byggecenterkædens kunder tænker på bæredygtighed, når de køber byggematerialer. Til gengæld svarer 68,7 pct., at de mangler kendskab til de bæredygtige materialer, og det skal der laves om på, lyder det fra STARKs adm. direktør Britta K. Stenholt. Undersøgelsen er foretaget blandt 5.619 af kædens private kunder. Efter ”manglende kendskab” har de adspurgte svaret ”svært at gennemskue” som den største udfordring

Undersøgelsen kommer efter et år, hvor klima og bæredygtighed for alvor er kommet på dagsordenen. Derfor kommer det heller ikke bag på adm. direktør i STARK Britta K. Stenholt, at danskerne gerne vil bidrage til et mere bæredygtigt byggeri. Velviljen i befolkningen skal dog hjælpes på vej, og derfor er man er nødt til at kigge på, hvordan bæredygtige løsninger kan blive det naturlige valg, når der vælges byggematerialer, mener hun:

- Det skal være nemmere at bygge efter bæredygtige principper, både for den professionelle håndværker og den private selvbygger. Det er et af vores helt store fokusområder de kommende år. I dag findes der et hav af bæredygtighedscertificeringer, og det kan være svært at navigere i. Derfor har vi brug for forenklede guides og konkrete anbefalinger, som gør det lettere at bygge bæredygtigt. Samtidig skal vi styrke vores rådgivningsdel, så kunderne får hjælp til at vælge bæredygtigt, siger Britta K. Stenholt.

Kunder har bæredygtighed i baghovedet
Af undersøgelsen fremgår det, at de adspurgte generelt er positivt stemt overfor bæredygtigt byggeri. Således mener 62,7 procent, at det vil være en stor fordel for samfundet, miljøet og klimaet, hvis bæredygtigt byggeri vinder frem.

En anden interessant konklusion er, at 44 procent af de adspurgte ofte, meget ofte eller altid tænker på bæredygtighed, når de køber byggematerialer, hvilket er en lille stigning i forhold til samme måling sidste år.

Ifølge Britta K. Stenholt vidner det om, at der stadig er et stykke vej med udbredelsen af bæredygtighed i byggeriet:

- Vi kigger indad og vil tage et ansvar ved at hjælpe vores kunder endnu bedre. I STARK åbner vi i løbet af det nye år Danmarks første DGNB-certificerede trælast, og vi er optaget af at uddanne bæredygtighedseksperter, som kan hjælpe både kunder og sælgere i vores forretninger med at svare på komplekse spørgsmål. Derudover er vi medlem af bl.a. Green Building Council Denmark og FSC, så vi kan holde vi os ajour med de krav og kriterier, der stilles af vores kunder, siger hun.

Håndværkerne er med
En undersøgelse foretaget blandt små- og mellemstore håndværkervirksomheder viser, at hver tredje håndværker køber bæredygtige byggematerialer. Men trods et år med ”klimavalg” og større fokus på CO2 reduktioner end nogensinde før, er der blot tale om en beskeden stigning sammenlignet med sidste års undersøgelse. Ifølge Britta K. Stenholt skal byggemarkedskæden derfor blive endnu bedre til at rådgive kunderne om bæredygtighed.

Af undersøgelsen fremgår det, at 34,3 pct. eller cirka hver tredje håndværker køber bæredygtige byggematerialer, hvilket dog er en lille stigning i forhold til 2018, hvor tallet var 33,4 pct.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172