23948sdkhjf

Flere elektrikere fortsætter efter pensionsalderen

Gennem de seneste ti år er den procentuelle andel af Dansk El-Forbunds arbejdende pensionistmedlemmer næsten firedoblet
I slutningen af november fremlagde Seniortænketanken 20 anbefalinger til, hvordan man får seniorer til at blive længere på arbejdsmarkedet. Når det gælder elektrikerne, har udviklingen for længst taget fart: Flere og flere elektrikere forsætter med at arbejde, når de har nået alderen, hvor de kan få folkepension, skriver fagbladet Elektrikeren.

Gennem de seneste ti år er den procentmæssige andel af Dansk El-Forbunds (DEF) arbejdende pensionistmedlemmer næsten firedoblet, og antallet er mere end tredoblet. I 2018 var en ud af ti af forbundets pensionistmedlemmer i arbejde. I 2008 var det situationen for færre end tre ud af hundrede.

Udviklingen har især taget fart i perioden 2015-2018. Fra 2014 til 2015 tog procentandelen et stort hop fra 4,26 til 7,94 - og siden er kurven steget jævnt til cirka ti procent i 2018 (tallene for 2019 foreligger ikke endnu).

Ikke kun andelen, men også antallet som sådan af arbejdende pensionistmedlemmer steg på dette tidspunkt. Det skete, selv om antallet af pensionistmedlemmer faldt markant fra 2014 til 2015 på grund af ændrede regler om kontingentbetaling.

Tallene i opgørelsen er uafhængige af den stigende pensionsalder og ændringer i efterlønnen. De dækker alene medlemmer, der på opgørelsestidspunktet er berettigede til folkepension, og som fortsætter med at arbejde - og betaler kontingent derefter.

Der er ikke foretaget analyser af, hvad årsagen til udviklingen er. Men overenskomsterne har åbnet for særlige muligheder for seniorer, og det er også sandsynligt, at virksomhederne i takt med den stigende beskæftigelse i større omfang tilbyder favorable vilkår for at holde på de erfarne medarbejdere.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109