23948sdkhjf

Helt sort: Mester betaler gebyrer og minusrenter af sine egne penge

Selvom det vel altid er godt at have penge i banken, så er der mange virksomheder som ærgrer sig over at have penge på bankbogen. Det er den negative rente i kølvandet på det lave renteniveau, som spøger og som betyder, at virksomhederne skal betale bankerne renter for at have penge på kontoen.

Dansk Erhverv har beregnet, at mere end 100.000 danske virksomheder betaler negative renter. Samlet set vurderer Dansk Erhverv, at rentefaldet har kostet danske virksomheder ca. 2,8 mia. kr., som kunne have finansieret 5.900 nye job.

Nu kan man jo forledes til at tro, at de danske virksomheder har masser af penge i banken. Og man kan så spørge hvorfor de ikke sætter pengene i arbejde og skabe nogle arbejdspladser eller fortager nogle investeringer.

Svaret er enkelt nok: For de fleste virksomheder er de penge, der stå på kontoen i banken nødvendige for at kunne gennemføre transaktioner i forbindelse med den almindelige drift. Det er altså ikke et udtryk for, at der puges penge sammen. Ud over, som hidtil, at skulle betale gebyr i banken for at have en konto, så skal virksomhederne altså også betale renter af deres egne penge.

Bankerne har vist ikke fantasi til at gøre det anderledes, men mon ikke der er plads til aktører på markedet som formår at gribe problemet an på anden vis. Som udgangspunkt bør det jo ikke være en økonomisk byrde at have penge i banken.

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.094