23948sdkhjf

Usikkerhed om genrejst typehusfirmas fremtid

Typehusfirmaet Kalmargården A/S i Bramming står overfor en mulig rekonstruktion. Det fortæller Holger Wulff, den ene af firmaets fem medejere, til JydskeVestkysten.

Han understreger, at firmaet ikke er gået konkurs, samt at der ikke bliver tale om en total nedlukning. Et besøg i skifteretten kan dog blive aktuelt, lyder det. 

Det skriver Building-Supply

Problemerne i firmaet skyldes ifølge Holger Wulff problemer med forsinkelser samt med at få fat på håndværkere til at bygge husene. Ordrebeholdning skulle ikke være årsagen til udfordringerne. 

Kalmargården har siden februar 2018 været ejet af Holger Wulff, Peder Illeborg Andersen, Jan Ravn samt Hans Peter Terkildsen og Anker Wind Norup. Sidstnævnte er også adm. direktør i firmaet, der har omkring 25 ansatte. 

Løftet pegefinger fra revisoren
Økonomisk bød seneste tilgængelige årsrapport, der dækker 2018, på et underskud før skat på 3,4 mio. kr. og et bruttoresultat på 7,4 mio. kr. 

De fem foregående år har selskabet haft et samlet underskud før skat på 6,6 mio. kr. Kun 2017 og 2015 bød på overskud på henholdsvis 2,6 og 0,7 mio. kr. 

Revisoren anfører da også i 2018-årsrapporten, at der er væsentlig usikkerhed om den fortsatte drift, hvis firmaet afviger fra budgettet i negativ retning. 

Det er ikke første gang, at dårlig økonomi har truet typehusfirmaet på livet. 

Kom tilbage efter konkurs
Efter mere end 40 år som producent af fritidshuse i træ måtte virksomheden, som dengang hed Kalmar Huse, dreje nøglen i juli i 2012. Konkursen kom efter flere svære år med tab på mere end 10 mio. kr. i årene 2009 – 2011. 

I august 2012 lykkedes det dog en gruppe af tidligere medarbejdere og leverandører genrejse firmaet i under navnet Kalmargården.

Building Supply har uden held forsøgt at få kontakt til firmaets adm. direktør Anker Wind Norup.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094