23948sdkhjf

Projektdirektør stopper på Storstrømsbroen

Lidt over et år inde i byggeriet af Danmarks tredjestørste bro stopper den ansvarlige chef på projektet. Det skriver Fagbladet 3F.

Det er projektdirektør Ennio Buson, der ikke længere skal stå i spidsen for det italienske byggekonsortium Storstrøm Bridge Joint Venture (SBJV), der opfører Storstrømsbroen mellem Sjælland og Falster. 

SBJV bekræfter Ennio Busons exit over for Fagbladet 3F og forklarer, at det er et led i en planlagt rokade. 

- Det er en forretningsbeslutning. Ennio Buson har været med de første år, hvor han stod for planlægning og udbudsmateriale, nu er byggeriet gået ind i en ny fase med produktion af broen, og det er der en ny, der skal stå i spidsen for, siger Christian Lemvigh, der kommunikationsansvarlig for SBJV til Fagbladet 3F.  

Et kvart århundredes erfaring
Det er Emanuele Lancellotti, der indtil nu har haft titel af area manager i Itinera, som nu skal køre Storstrømsbro-byggeriet i mål. 

Han overtog officielt stafetten mandag 6. januar. 

Emanuele Lancellotti har ifølge SBJV mere end 25 års erfaring med store byggeprojekter i Europa, og Vejdirektoratet, der er bygherre på Storstrømsbroen, har godkendt hans kvalifikationer. 

Bygherre forventer ikke skifte får betydning 
Vejdirektoratet har i udbudsmaterialet nogle meget specifikke krav til nøglepersonerne på Storstrømsbro-projektet, herunder at projektdirektøren skal have mindst 15 års erfaring med projektledelse på store infrastrukturprojekter som broer, jernbane og vejanlæg. 

Hos Vejdirektoratet forventer man ikke, at udskiftningen vil få praktisk betydning for det fortsatte arbejde på Storstrømsbroen. 

- Vi har ikke haft indvendinger til skiftet, da Emanuele Lancellotti har den krævede erfaring og i forvejen har et indgående kendskab til projektet. Som udgangspunkt forventer vi derfor ikke, at det får betydning for den samlede gennemførsel af projektet eller samarbejdet med SBJV i øvrigt, siger projektchef i Vejdirektoratet Niels Gottlieb. 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079