23948sdkhjf

Dødsulykke med lift er fortsat et mysterium

Udlejer har tilbagekaldt lift-type, der var i brug ved dødsulykke torsdag i København. Alt tyder på en mekanisk fejl på liften, som Altan.dk havde lejet

En 35-årig altanmontør er død, efter at han torsdag i sidste uge faldt ned fra en lift på Gasværksvej i København.

Den 35-årige montør var ansat i Altan.dk og her er adm. direktør Casper Gorm Knudsen dybt rystet over ulykken:

- Det er den første dødsulykke i Altan.dk, så du kan sikkert forstå, at vi alle er meget rystede over at have mistet en god ven og en vellidt kollega, siger Casper Gorm Knudsen i et mailsvar til Mester Tidendes søsterblad, Licitationen - Byggeriets Dagblad

- Det, jeg kan sige er, at politiet og Arbejdstilsynet arbejder på at få afdækket ulykken. Vi må afvente deres endelige rapporter og se, om der er behov for at ændre procedurer. Alt tyder dog på, at ulykken skyldtes en mekanisk fejl på liften, som man ikke kan gardere sig mod. Derfor har jeg for nuværende ikke yderligere kommentarer, siger Casper Gorm Knudsen, som dog tilføjer, at lift-leverandøren har tilbagekaldt alle typer af den lift, der var i brug på Gasværksvej, til kontrol.

Strenge sikkerhedsregler
Altan.dk havde indlejet bomliften til opgaven, der altså blev skæbnesvanger for den 35-årige altanmontør.

- Liftene er underlagt strenge sikkerhedsregler og kontrolleres jævnligt. Liften er kun 10 måneder gammel, så det er ikke slidtage, der er årsagen. I det hele taget er det på nuværende tidspunkt svært at sige noget nærmere om, hvordan det kunne ske, men det er bare så uheldigt, som det overhovedet kunne være, siger Casper Gorm Knudsen til sn.dk.

Han sammenkaldte fredag medarbejderne, da det stod klart, at ulykken havde fået dødelig udgang.

- Jeg havde lavet aftale med tre krisepsykologer, så medarbejderne kunne få bearbejdet ulykken og få hjælp til at komme igennem en meget tung tid. Det benyttede de fleste sig af, siger Casper Gorm Knudsen til sn.dk.

Skaffer sig fortsat overblik
Arbejdstilsynet er i sagens natur inddraget i ulykken og skal i den slags sager vurdere, hvorvidt de gældende arbejdsmiljøregler om blandt andet sikkerhed er overholdt.

Ved arbejdsulykker med dødelig udgang kan der i tilsynets terminologi være tale om "grov overtrædelse", hvilket i nogle tilfælde kan føre til politianmeldelse.

Det lykkedes i går ikke for Licitationen at få en kommentar fra tilsynschef hos Arbejdstilsynet Charlotte Hougaard Juhl.

Den 35-årige montør er oprindeligt fra Sorø. Han var bosat ved Slagelse og efterlader sig sin kæreste, parrets lille søn samt to døtre, som kæresten har fra et tidligere forhold, skriver sn.dk.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109