23948sdkhjf

Bauhaus klar til at indtage Slagelse

Byggemarkedskæden Bauhaus kunne i oktober slå dørene op i Gladsaxe, og dermed kom kæden op på 18 varehuse landet over. Nu er endnu et sjællandsk varehus i støbeskeen, denne gang i Slagelse.  

– Slagelse er attraktiv for os, fordi vi har vurderet, at der er et tilstrækkeligt kundegrundlag inden for en rimelig køreafstand. Dels har byen en vis størrelse, og med Korsør, Skælskør og Sorø i nærheden er der en fornuftig befolkningstæthed, fortæller adm. direktør Mads Bilenbjerg Jørgensen til Wood Supply.

Slagelse huser allerede en Silvan, en Stark og en XL Byg, men det er ikke noget, Mads Billenbjerg Jørgensen lader sig kyse af.

– Konkurrencen er hverken bedre eller værre end for vores andre placeringer, lyder vurderingen.

Eftertragtet grund
Bauhaus har haft blikket rettet mod Slagelse gennem flere år, og nu lader det til, at man har fundet den helt rigtige placering. Kæden har kig på en 66.000 kvm grund ved Kongevejen, der ifølge Sjællandske Medier af flere benævnes ”Danmarks bedst beliggende erhvervsgrund” tæt ved indfaldsvej og motorvej.

Der er imidlertid et stykke vej igen, før Bauhaus i Slagelse kan blive en realitet. Endnu er der ikke indsendt anmodning om opstart af lokalplan, men tirsdag aften afholdt kommunen borgermøde med de potentielt kommende naboer, og her var Mads Bilenbjerg Jørgensen mødt op for at fortælle om kædens planer for området.

– Jeg tror, de syntes, at det var et okay løsningsforslag, vi kom med, og også bedre end det er lige nu, fortæller direktøren.

Ifølge ham er beboerne i området hårdt plaget af støj fra motorvejen, og Bauhaus’ planer om at etablere en beplantet støjvold, der desuden får et rekreativt sigte, faldt derfor i god jord, lyder vurderingen.

Et eventuelt grundsalg afhænger af, om både lokalplan og projekt kan godkendes. Jørgen Grüner (SF), formand for miljø-, plan- og landdistriktsudvalget, skønner ifølge Sjællandske Medier, at en plan kan ligge klar til politisk behandling i slutningen af året. Hvis alt falder på plads, kan byggemarkedskæden forventeligt gå i gang med at bygge i starten af 2021.

Mere på tegnebrættet
Tidligere på året satte Mads Bilenbjerg Jørgensen ord på kædens ambitioner. Til Wood Supplys søstermedie, Licitationen, fortalte direktøren, at der var yderligere ekspansion på tegnebrættet.

– Vi har et par varehuse mere i støbeskeen. De næste fem år kommer vi til at åbne yderligere to til tre varehuse, og på længere sigt er der plads til i alt 25 Bauhaus varehuse i Danmark, lød vurderingen på det tidspunkt, og det fastholder direktøren i dag.

Han er imidlertid ikke meget for at afsløre, hvor kædens næste varehuse kan forventes at skyde op.

– Vi arbejder på et par steder mere lige nu, men det er ikke noget, jeg kan sige noget specifikt om, lyder det fra Mads Bilenbjerg Jørgensen, der dog gerne giver et hint om mulige fremtidige placeringer.

– Det, der er interessant for os, er de større danske byer, hvor vi endnu ikke er tilstede, slår han fast.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095